- hirdetés -

Már nem először számolunk be a nagy sikerrel zajló Tér-zene program orosházi eseményeiről. A péntek délutáni folytatás igazi meglepetést tartogatott az arra járóknak.

Péntek délután a Duna Művészegyüttes csoportja érkezett Orosházára. A szelfi pontnál, az Árpád kertben pakolták ki hangszereiket a zenészek. A budapesti művészek ezúttal nem komolyzenei, hanem népzenei produkcióval léptek a közönség elé. Meglepetésnek pedig a Duna Művészegyüttes három táncosa is elkísérte a zenekart. Az együttes művészeti vezetője, Juhász Zsolt koreográfus elmondta, hogy már az orosházit megelőzően három helyszínen is sikert aratott a produkció.

Magas színvonalú produkciót adott a zenekar és a táncosok is (Fotó: Palcsek István)

– A Göncöl zenekar egy Kárpát-medencei népzenei keresztmetszettel készült. Nincs kötött repertoár a mai napon. Ami a zenészek jókedvéből jön, azt játszanak. Három táncosunk közül Mezei Balázs és Kálmán Lilla kalotaszegi táncokat, a Békés megyei származású Gera Zoltán, méhkeréki legényest hozott. Az együttes nagyon élvezi ezeket a fellépéseket, mert már nagyon hiányzott a közönség – mondta el röviden Juhász Zsolt.

A Duna Művészegyüttes küldöttsége az orosházi vendégszereplés után még Szarvason és Békéscsabán folytatta a fellépés sorozatot.

Kár, hogy – bár a Kossuth utcai sorház erkélyeiről többen nézték és a téren is megálltak a járókelők – viszonylag kevesen látták ezt a nagyon magas művészi színvonalon előadott bemutatót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.