- hirdetés -

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendelet szerint a járványügyi helyzetre tekintettel az elvileg kötelező egészségügyi vizsga nélkül is kiadható a jogosítvány, ha minden egyéb vizsgafeltétel teljesül.

Hogy meddig lesz így, azt egyelőre nem tudni, mivel az Orbán Viktor által aláírt rendelet május 22-től a veszélyhelyzet végét követő tizenötödik napig marad érvényben. A lazítást azért engedélyezték, mert az egészségügyi vizsgákat a koronavírus-járvány miatt nem lehet megszervezni.

Péntektől tehát az új szabályozás érvényes, ami szerint a jogosítványt abban az esetben is ki lehet adni, ha nincs meg az elsősegélynyújtási ismeretekről szóló igazolás.

„A járművezetésre jogosító okmányt – a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 13. §-ától eltérően – az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzéséről vagy annak megszerzése alóli mentességről szóló igazolás nélkül ki kell adni.” – áll a Magyar Közlönyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.