- hirdetés -

Varga Szilárd és szülei hálás szívvel gondolnak a Szemi Autós-Motoros Iskola vezetőjére. Szemenyei Béla már negyedik éve ajánlja fel nagylelkű ajándékát, egy B kategóriás jogosítvány megszerzésének költségeit. Az Ifjú Tehetségekért Díjjal együtt járó jutalom annak a táncsicsos diáknak jár, akit a gimnázium nevelőtestülete tehetsége és tanulmányai eredményei alapján érdemesnek tart a címre.

– Az autósiskola a vezetői engedélyem teljes képzési költségét finanszírozta – mesélte Varga Szilárd. – Ez hatalmas segítség nekem és a szüleimnek, hisz ma egy B kategóriás jogosítvány megszerzése közel félmillió forintba kerül. Köszönöm Bélának a kitartó munkát, oktatóként végig nagyon türelmes, egyenes és korrekt volt velem. Pedig nem volt egyszerű a helyzetem, egészségügyi okokból csak egy évvel a díj átvétele után tudtam elkezdeni a képzést, de ez nem befolyásolta a végkimenetelt. Én már a negyedik diák voltam, akit az autósiskola megajándékozott ezzel a lehetőséggel. A jogsi új ajtókat nyit előttem. Eddig nem volt autónk, de most tervezzük, hogy veszünk egyet.

Szilárdot többször is bemutattuk már olvasóinknak, a Táncsics gimnázium tehetséges diákja számos versenyen remekelt már. Az Ifjú Tehetségekért díjat 2021-ben vehette át, ekkor 10. osztályosként az OKTV-n a 11. hely megszerzésével büszkélkedhetett. Azóta eltelt két év, Szilárd idén júniusban elköszönt szeretett iskolájáról, néhány nap múlva pedig már az ELTE-n, kémia szakon folytatja tanulmányait.

Mint megtudtuk, Szemenyei Béla – egykori táncsicsos diák – négy éve elhatározta, minden évben segíteni fog egy tanulmányi eredményekben kimagasló, de a családi hátteret tekintve hátrányos helyzetű diákon. Ötletével felkereste az intézmény vezetőjét, az igazgató örömmel fogadta a kezdeményezést. Az autósiskola vezetője a választást mindig a tantestület tagjaira bízza, viszont az évzárón ő maga nyújtja át a nagy értékű ajándékot. Azt mondja, számára öröm, hogy támogathatja a tehetséges gyerekek jövőjét.

Kiemelt kép: A Táncsics gimnázium Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.