- hirdetés -

Díjmentes tanácsadással segíti a helyi és környékbeli vállalkozásokat a válsághelyzet átvészelésében az egyik orosházi könyvelőiroda. Fehér Lajosné, az Aktivátor-3 Kft. ügyvezetője úgy véli, szakértő segítségük a jelenlegi, állandóan változó jogi környezetben akár életmentő is lehet.

Az elsősorban tanácsadással és csak másodsorban könyveléssel foglalkozó cég a válság miatt kénytelen volt feltérképezni, hogy a gazdasági leállás milyen hatással volt a velük kapcsolatban lévő vállalkozásokra.
– Első körben felmértük a saját ügyfeleink vállalkozásainak helyzetét, ami alapján két irányban indultunk el. Egyrészt a nehéz időszak átvészelése érdekében folyamatosan tájékoztatjuk őket a kormányzati döntésekről, segítünk ezeknek az értelmezésében, a bértámogatás, adókedvezmény igénybevételében, munkajogi kérdésekben – részletezi az általuk nyújtott szolgáltatásokat az ügyvezető.

Másrészt létrehoztak egy válságkezelő csapatot, amely kifejezetten az újrakezdésben segíti majd személyre szabottan a helyi és környékbeli vállalkozókat, teljesen díjmentesen.
– Jogászokkal, marketinges, pénzügyes szakemberekkel dolgoztunk ki ehhez egy rendszert, hogy amikor egy vállalkozó szeretné ismét elindítani a cégét, esetleg másik tevékenységbe fog bele, akkor szakértő támogatást kapjon tőlünk – emeli ki Fehér Lajosné.

A válságkezelő csapat egy része (Fotó: Palcsek István)

Az érdeklődő cégek az iroda honlapján hétfőtől megtalálható, kimondottan erre a célra létrehozott tanacsadas@aktivator3.hu e-mail címen tehetik fel a kérdéseiket, amikre a csapat tagjai a lehető leghamarabb válaszolnak. A válságkezelésben Fehér Lajosné ügyvezetőn és szakmai vezetőn kívül, dr. Letavecz Ilona ügyvédhez és Henzsel Henriette közgazdászhoz fordulhatnak az érintettek, akik bér- és munkajogi problémák terén segítenek, Bihari Gábor a marketing területén mozog otthonosan, dr. Kiss László ügyvédként és adótanácsadóként vesz részt a munkában, Révész Zsolt ellenőrzési, Jankó Zoltán könyvvizsgáló számviteli, Nemes Veronika pedig pénzügyi szakértőként várja a hozzájuk fordulók kérdéseit. Mellettük a teljes 21 fős csapat is aktívan részt vesz a vállalkozók támogatásában.

– Mivel folyamatosan változik a jogszabályi környezet, így aki át is látja, hogy mit kellene tenni, sokszor nem tudja, hogyan fogjon hozzá. A bértámogatások igénybevétele épp jó példa erre, hiszen elindult valahogyan, de mindenkiben nagy volt a bizonytalanság, mire kibogoztuk, módosítottak rajta. Arról nem beszélve, hogy az idő nagyon rövid, gyorsan kell reagálni. A munkáltatók és a munkavállalók egyaránt tanácstalanok sok esetben – hangsúlyozza Henzsel Henriette.

A munkajog, illetve a bértámogatás igénybevételének egyik szakértője Henzsel Henriette (Fotó: Palcsek István)

Mindez szerepet játszott abban, hogy Fehér Lajosné elhatározta, felajánlja a támogatását. Az évtizedek óta a szakmában dolgozó ügyvezető azt mondja, nap mint nap tapasztalja az elkeseredettséget nem csak számos ügyfele részéről, de a hétköznapokban is, ezért döntött úgy, segíteni szeretne a cégeknek akár az eligazodásban, akár az újraindulásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.