- hirdetés -

A járványveszély csökkenésének köszönhetően a vidéki óvodák és a bölcsődék május 25-étől visszatérnek a normális működési rendhez – írja a kormany.hu.

Az intézmények ezután már nem kérhetnek külön igazolást, anélkül is fogadniuk kell az óvodába és bölcsődébe érkező gyermekeket. Az indoklásban első helyen az olvasható, hogy elfogyott a szülők szabadsága.

Az iskolákban nem lesz ekkora változás, marad a digitális munkarend a tanév végéig, azaz június 15-éig. Viszont június 2-ától engedélyezik az iskolákban a tanárok és tanulók oktatási célú találkozását, valamint a kis csoportos konzultációkat, illetve az egyéni felkészítések megtartását. Erre többek közt a tanulók felzárkóztatása miatt van szükség.

Az iskolai gyermekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania az intézményeknek – olvashatjuk.

A kormany.hu kiemeli, hagyományos ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket mindettől függetlenül sem lehet megszervezni, viszont kisebb létszámban ezek is engedélyezettek lesznek.

Kiemelt kép: csaladivilag.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.