- hirdetés -

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) szakosztályai mindig is élen jártak az aktivitás, a különböző rendezvények szervezése terén. A korlátozások enyhítésével elkezdték szervezni nyári táboraikat.

Az egyesület elnöke, Zsiga Zsolt elmondta, hogy az érvényes jogszabályoknak megfelelően, ezek mind „bejárós” táborok lesznek.

– Előre láthatólag júniusban kezdődnek az egyesület szakmai táborai. A hónap közepén, 16-tól lesznek az elsők, a kicsiknek, óvodásoknak és alsó tagozatosoknak, majd 19-től a felső tagozatosokat, középiskolásokat és felnőtteket várunk a karate, illetve az aerobik táborunkba. Az aerobikosok számára a tábor a remélhetőleg ősszel újra kezdődő versenyszezonra segít a felkészülésben, a karatésok pedig szintén a versenyekre és a későbbi vizsgákra hangolódhatnak – kezdi a nyári tervek bemutatását Zsiga Zsolt.

Az aerobikosok a remélhetőleg ősszel újra induló versenyszezonra készülhetnek
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint megtudtuk, több olyan sportág felé is nyitnak, amelyet az egyesületben nem űznek a résztvevők. A 12 éven aluli gyermekek részére szervezett sporttáborokban a karate és az aerobik mellett ismerkedhetnek a kicsik a tenisszel, labdarúgás, lovaglás, úszás, birkózás. Ezekben az adott sportágak avatott ismerői, meghívott edzőként biztosítják a szakmai színvonalat. Itt azonban még nincs vége a tervezett eseménysornak.

A karate táborok egyik legfontosabb napja az övvizsga (Fotó: Rosta Tibor)

– Júliusra tervezzük a karatés küzdő táborokat, ahol már az egyesület fekete övesei mellett más szervezetek meghívott élversenyzői, mesterei is ott lesznek, és segítenek a sportolóknak az övvizsgákra történő felkészülésben. A helyszín az edzőteremben biztosított, illetve a szabadba is kimegyünk többször. Sajnos azt nem tudom elmondani, hogy ugyanannyiba kerül a részvétel, mint tavaly. Sok olyan plusz dolgot – fertőtlenítő szereket, egészségvédelmi eszközöket – is be kell szerezni és ez nyilván egy kissé emeli a költségeket. Ez – azt gondolom – mindenütt így lesz az országban, hisz a jogszabályi feltételeknek meg kell felelnünk – tette hozzá az egyesület vezetője.

Táborokban tehát úgy tűnik nem lesz hiány. Zsiga mester azt is elmondta, őszintén reméli, hogy múlik a járvány, és a gyerekek a hagyományoknak megfelelően augusztus huszadikán közönség előtt is megmutathatják tudásukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.