- hirdetés -

Újra zeneszó csendült fel Orosházán május 19-én, a délutáni órákban. A TérZene program keretében egy régi ismerős együttes, a Tisza Kvintett látogatott a városba, hogy a program szokásainak megfelelően két helyszínen adjon koncertet az érdeklődő zenekedvelőknek.

Rövid időn belül immár harmadszor örvendeztette meg muzsikával az orosházi zenekedvelőket a szegedi illetőségű Tisza Kvintett együttes, elsőként az Eötvös-téren az általános iskola előtt csendült fel a zeneszó. Pintér Attila, a csapat trombitása elmondta, mindig szívesen érkeznek Orosházára, hiszen ahogy az elmúlt két alkalommal, úgy most is nagy szeretettel fogadták őket.

– Számomra még különlegesebb újra és újra visszalátogatni, hiszen orosházi születésű vagyok. Örülök, hogy ismét jöhettünk és, hogy első fellépésünkhöz képest új helyszínekre is eljutottunk. Nagyon jóleső érzés, amikor sikerül egy kicsit boldogabbá tenni az emberek hétköznapjait, vagy amikor azt láttam, hogy az erkélyre kinéző érdeklődőktől is kaptunk biztató tapsot – mesélte a Szegedi Szimfonikus Zenekar művésze.

Az Eötvös-téri muzsikát követően a Könd utca volt a csapat következő állomása, ezután pedig az elmúlt hetekben megszokott úton haladtak tovább a helyszínekkel, hiszen Szarvason és Békéscsabán is nagy sikere volt a kezdeményezésnek és a produkciónak. Mint mondták, ez egy egyedi és különleges formája a zenélésnek.

– A koncerttermekhez képest például előny, hogy nem kell az erősítővel foglalkoznunk, hiszen ha megfelelő akusztikájú helyszínen játszunk, nagyon jól hallatszódik a zene anélkül is. Ezen kívül minden alkalommal igyekszünk egy kicsit változtatni a fellépési anyagunkon és újdonságokkal szolgálni az érdeklődőknek, ez most sem volt másként – tette hozzá Pintér Attila.

A Tisza Kvintett ezúttal többek közt a Híd a Kwai folyón című filmklasszikus egyik dalának rézfúvós hangszerekre átírt változatát is elhozta közönségének, de a hagyományos, klasszikus darabokkal sem maradtak adósak. Az elismerés sem maradt el, a hallgatóság tapssal köszönte meg a színvonalas produkciókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.