- hirdetés -

Csakúgy, mint a legtöbb sportágban, az Orosházi Íjász Egyesületben is szigorú feltételek mellett lehet sportolni. Csáki Róbert orosházi íjásszal beszélgettünk.

Az orosházi íjászokról ez idáig remek eredményekről, szép sportsikerekről számoltunk be. Ezúttal a leállásról és az újrakezdés esélyeiről számolunk be.

– Hogyan hatott a karantén az íjászok életére?

– Az egyesületnél szinte megállt az élet. Hivatalos edzések nincsenek. Mindenki egyénileg vagy kis csoportokban a szabályok betartásával edz. Versenyek nincsenek és még nem is látom, hogy bárki hirdetne versenyt a közeljövőben. A Magyar Íjász Szövetség állásfoglalása szerint olyan szigorú előírásokat kellene betartani, amely elgondolkodtatja a szervezőket, versenyzőket egyaránt.

A dobogó tetején

– Melyek ezek a szigorú feltételek?

– Legkorábban május 23-tól lehet versenyt szervezni, de mint eddig is, 30 nappal előtte versenyszervezési engedélyt kell kérni. A helyi hatóságokkal is egyeztetni kell. Csak zártkörű versenyekre van lehetőség, de csak nyílt területen. Ennek a biztosítása nagy erőpróba lenne a szervező egyesület részére. Ami a versenyzőket visszatartja az indulástól, az a szájmaszk kötelező viselete. Harminc fokos melegben teljes napon át embert próbáló feladat lenne. A kézfertőtlenítés, a kötelező távolságtartás és a lázmérés is természetesen előírás.

– Tervek?

– Az Orosházi Íjász Egyesület július végén szeretné megrendezni a 3D versenyét, amely a dél-alföldi régiós bajnokság egyik fordulója lenne. A Magyar Íjász Szövetség szigorú állásfoglalását megfontolva hozunk hamarosan döntést a rendezéssel kapcsolatban.

– Döntésig marad a horgászat?

– Igen. Másfél éve kezdtem komolyabban horgászni és igen szép eredményeket értem el. Nagyon sok 10 kg feletti pontyot, amurt és tokhalat fogtam eddig. Pontyból 19.4 kg, tokhalból 21 kg a rekordom. Sporthorgász vagyok, a Catch & Release (C&R): Fogd meg és engedd vissza elv szerint horgászok. Tavaly sikerült tagságot kapnom a csorvási Forrás tóra, általában itt horgászom a legtöbbet, de szívesen eljárok néha a környékbeli és távolabbi tavakra is.

– Kívánom, hogy görbüljön!

– Köszönöm!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.