- hirdetés -

Az orosházi íjászhölgy két győzelemmel kezdte az évet.

Bagdi Lajosné Erzsike az Orosházi Íjász Egyesület tagjaként január 4-én Romániában nyert nemzetközi versenyt, majd március 7-én Füzesgyarmaton állhatott a dobogó legfelső fokára.

– Még 2011 őszén férjem kezdeményezésére jelentkeztem az Orosházi Íjász Egyesületbe. Az ő példáját követve én is kipróbáltam és kedvet kaptam hozzá. Az egészségre gyakorolt hatása nagyon kedvező, elsősorban nyakra és hátra, ezért ajánlanám szinte mindenkinek, hiszen sajnos egyre több a görnyedt testtartású ember. Az én korosztályomból még kevés hölgy gyakorolja ezt a sportot, ha 6-8 fő egy-egy versenyen összejön, az már jónak tekinthető. Általában a dobogós helyekre én is feljutok. A legeredményesebb versenyem, ez év január 4-én volt Romániában, IFAA rendszer szerint zajlott, két korcsoportban. A három helyszínen zajló (Bukarest, Marosvásárhely, Kisjenő) összevont versenyeredménnyel 45 főt előztem meg. Legutóbb március 7-én, Füzesgyarmaton versenyeztünk. Precízen levezetett kiíráson vagyunk túl, a szervezők választékos célokat állítottak elénk – vélte a sikeres íjászhölgy.

Bagdi Lajosné a dobogó legfelső fokán

Hozzátette, edzési lehetőségeik télen nincsenek, szinte csak a versenyen tudnak gyakorolni. A kedvező időjárás bekövetkeztében az egykori gyopárosi műszaki laktanya gyakorlóterén kaptak engedélyt edzeni. Ebben a járványos időszakban lassan ez a lehetőség is megszűnhet, marad a zárt udvar. Az előre betervezett versenyek elmaradnak, de az íjászok optimisták, várják a vírus végét, hogy újra zöldövezetben versenyezhessenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.