- hirdetés -

A 2019/20-as bajnoki kiírás véget ért, de már újra közösen készülnek a női asztaliteniszezők a későbbi folytatásra.

A koronavírus az asztaliteniszezők terveibe is beleszólt. A veszélyhelyzet életbelépésével a Magyar Asztalitenisz-szövetség is beszüntette, majd véget vetett a 2019/20-as bajnoki szezonnak.

– A legrosszabbkor jött a veszélyhelyzet olyan szempontból, hogy májusban zajlanak a legnagyobb versenyek az utánpótlásban – kezdte nyilatkozatát a PET-BAU ASE szakosztályvezetője. Hudák Csaba elmondta, hogy a kényszerpihenő alatt egyénre szabott edzésekkel tartották szinten magukat a sportolók.

– Az unokatestvéremmel közösen edzettem minden nap. Otthon is van ping-pong asztalunk így sikerült felkészülni a folytatásra – mesélte az OrosCafénak Varga Bernadett az egyesület versenyzője.

Varga Bernadett (pirosban) otthon is formában tartotta magát (Fotó: Palcsek István)

Azt nem tudni még, hogy milyen keretek között és mikor indul a következő idény, de a közös edzéseket már elkezdték az orosháziak. Csáki Rita edző vezetésével jelenleg felmérik a sportolók állapotát és eszerint alakítják ki a következő időszak teendőit, 25-30 sportolóval folytatják a munkát.

– Gyakorlatilag visszaállt a régi rend és minden nap tudunk két-háromórás edzéseket tartani a fiataloknak alkalmazkodva az időbeosztásukhoz – fogalmazott a szakosztályvezető.

Fotó: Palcsek István

Azzal kapcsolatban, hogy kikkel képzelik el a folytatást az Extraligában és az NB I-ben úgy nyilatkozott Hudák Csaba, hogy még kivárnak. A következő bajnokság kezdéséről és lebonyolításáról sem tudnak még semmi konkrétumot, amint ez tisztázódik tudnak döntést hozni.

Az Extraliga-csapat a bajnokság lezárulta előtt az ötödik helyen állt, míg az NB I-ben a fiatalok a dél-keleti csoport második helyét foglalták el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.