- hirdetés -

A belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díját is megemeli a Magyar Posta június 1-től. A döntést a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt hozták meg.

A Magyar Posta a következő hónaptól kezdve átlagosan 6,3 százalékkal emeli meg a belföldi és 15,78 százalékkal a nemzetközi csomagfeladás díját. A két kilogrammos súlyhatárig az MPL Postacsomag 110 forinttal lesz költségesebb, az MPL Üzleti csomagnál pedig 115 forinttal házhoz szállítás és 55 forinttal csomagautomatára feladott küldemények esetében.

– A lakossági csomagok többsége kisebb súlyú, a teljes feladott volumen mintegy kétharmada két kilogramm alatti, ennél a kategóriánál 100 forint körüli drágulás várható. A csomagtermékek díjazása viszont nemcsak a súlytól függ, hanem attól is milyen kézbesítési szolgáltatás kapcsolódik hozzá. Így a csomagautomatán feladott csomagok díja a legalacsonyabb, míg a házhoz szállítással feladott termékeké a legmagasabb – derül ki a Mgayar Posta MTI-nek eljuttatott közleményéből.

A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz, tekintettel arra, hogy a nemzetközi költségek, különösen a légi szállítású díjak esetében jelentős emelkedés tapasztalható március óta. A szállítási díjak így több viszonylatban is 3-4-szeresére nőttek, melynek eredményeként a nemzetközi szolgáltatások díjai átlagosan 15,78 százalékkal emelkedtek.

Az Európai Unió országaiba címzett csomagküldemények esetében a lakossági feladási díj átlag alatti, 12 százalékos drágulás várható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.