- hirdetés -

Orosházán november 13-a óta az öt postafiók közül csak kettő működött. Számos egyeztetés után végül úgy döntöttek, hogy hétfőtől a 2-es számú postafiók helyett a szentetornyai posta üzemel. Hétfőn már helyben fizethették be csekkjeiket, adhatták fel leveleiket a városrészben élők.

November közepén az Orosházán működő öt fiókból három ideiglenesen bezárt: a gyopárosi, a rákóczitelepi és a szentetornyai. Számos tárgyalás és egyeztetés után a Magyar Posta elfogadta Dávid Zoltán polgármester érveit, ami azt jelenti, hogy hétfőtől a 2-es postafiók helyett, az ötös számú posta működik.

– A lakosság jogos igényeire reagálva kértük erre a cserére a Magyar Postát. Többkörös egyeztetésen vagyunk túl, melyekben nagy segítségemre volt Erdős Norbert képviselő úr is. Természetesen a legjobb az lett volna, ha egyik postát sem szüneteltetik, de erre a megnövekedett energiaárak miatt nem volt mód – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

A körzet képviselőjével a Kiss Ernő utcai fióknál találkoztunk. Antal László elmondta, amikor kiderült, hogy bezárják a fiókot lakossági fórumot szervezett, illetve az illetékes hatóságokat is megkereste, a lakosok még aláírásokat is gyűjtöttek. A képviselő kiemelte, a közös összefogás sikerre vezetett.

Fotó: Horváth Bence

– Sok munka ért be azzal, hogy hétfőn reggel ismét kinyitott a fiók. A szentetornyaiak mellett a rákóczitelepiek, illetve a gádorosi tanyavilág lakosai könnyebben intézhetik el az ügyeiket. Nem ritka az sem, hogy a központi nagy posta helyett itt fizetik be a csekkeiket a belvárosban élők is – nyilatkozta Antal László.

Megtudtuk, hogy a postafiók forgalma már az első napon is megközelítette a bezárás előtti átlagot, ami az önkormányzati képviselő szerint bizonyíték arra, hogy helyes döntés született.

– Nagyon örülök, hogy újra megnyílt a posta Szentetornyán – nyilatkozta az OrosCafé érdeklődésére Nagy Lászlóné. – Itt rengeteg idős ember él, közülük sokan még a buszra sem tudnak felszállni. Ráadásul az iskolai szünetben a járatok is ritkultak, ami tovább nehezítette, hogy bejussunk a városba – tette hozzá.

Rákóczitelepen egy vállalkozó bevonásával igyekeznek megoldani a kialakult helyzetet. A tervek szerint februártól a Virág ABC-ben is lehet csekket fizetni, levelet feladni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.