- hirdetés -

Az orosházi polgárőrség tagjai – mint köztudott – jó munkakapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, kölcsönösen segítve egymás munkáját. Március közepe óta kissé megszaporodott a szolgálat és a feladatok köre is bővült.

A járvánnyal és az azzal kapcsolatos intézkedésekkel együtt megnőttek a rendőrség feladatai és a polgárőrök is több szolgálatot teljesítettek önállóan, és a rendőrökkel közös járőrszolgálatok számát tekintve is. Mint Jedlinszki Béla polgárőr elnök elmondta, a kijárási korlátozás alatt nem nőtt a beavatkozást igénylő esetek száma.

Sokat javult a polgárőrség technikai felszereltsége (Fotó: CsJ)

– Van pár jogosítvány nélkül autót vezető polgártársunk, közülük a rendőrséggel együtt sikerült tetten érni néhányat, de segítettünk elfogásban, előállításban is. A kollégáim közül senki sem beteg és a napi munkája mellett most is lelkesen és külön juttatás nélkül vesz részt a polgárőri teendőkben. A rendőrséggel közös, éves 8-900 órás szolgálat mellett, mostanában segítettünk a nyugdíjas otthon fertőtlenítése idején az Alföld Gyöngye Hotelben az idősekre vigyázni, segélycsomagot vittünk házhoz, magányosan élő időseket keresünk fel, nincs-e szükségük valamire. Az éjjeli szolgálatokon kívül mostanában sűrűbben adódnak nappali tennivalók is. Ez havonta mintegy hetven órás karitatív tevékenységet jelent – tájékoztat az elnök.

Segítettek a segélycsomagok szétosztásában is (Fotó: polgárőrség)

A beszélgetés során Jedlinszki Béla kiemelte, hogy az utóbbi időben jelentősen javult a polgárőrség technikai felszereltsége. A városi és a megyei önkormányzatnak sokat köszönhetnek.

– Jó dolog, hogy a polgármester is megbecsül bennünket, illetve a munkánkat. Akár késő este is felhívhatjuk és számunkra sokat jelent, hogy teljes mellszélességgel mellettünk áll ő is, a testület is – teszi hozzá.

Orosháza közbiztonsága megőrzésében, éves 4200-4300 órás szolgálatával fontos szerepet tölt be a polgárőrség és az esténkénti taps az egészségügyben dolgozók mellett egy kicsit nekik is szólhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.