- hirdetés -

A koronavírus miatt az MLSZ befejezettnek nyilvánította az NB I-en kívül mindennemű bajnokságot. Eredményt nem hirdet, feljutót viszont igen. Az NB III Nyugati csoportjában érdekes helyzet alakult ki.

A végig egyenletes teljesítményt nyújtó Érdi VSE csapata egy ponttal gyűjtött többet 19 forduló alatt a III. Kerületi TVE gárdájánál. A Magyar Labdarúgó Szövetség a múlt heti döntésével pontot tett a bajnokságok végére. Ezek szerint a listavezető Érd szerzett jogot a 2020/2021. évi szezonban a magasabb osztályba lépésre. Érden közben bejelentették, hogy nem neveznek a magasabb osztályra. Óbudán viszont a csalódottság lett az úr, de titkon reménykednek.

Megkérdeztünk két orosházi kötődésű játékost, Csiszár Zoltánt (Érd) és Petneházi Márkot (III. Kerületi TVE): hogyan élik meg a napokban kialakult helyzetet?

Csiszár: Nincs mit ünnepelni

– Úgy gondolom, nincs mit ünnepelni. Bajnoki címet nem ünnepelhetünk, hiszen bajnokot nem hirdettek. Azt pedig már régebben tudtuk, hogy a három éve elhúzódó stadion-ügy miatt nem tudjuk vállalni az NB II-t. Mi annak is örültünk, hogy a tavalyi költségvetést idénre is jóváhagyta az önkormányzat, ami NB III-as szinten is csak középmezőnynek felel meg. Szóval erre a részére fel voltunk készülve. A jövőről is nehéz nyilatkozni, hiszen a koronavírus által okozta gazdasági következmények a mi csapatunkra is hatással lesznek és még nem tudjuk hogyan lesz tovább. Tervek szerint egy évet még maradok, de biztosat csak a következő szezon kezdetén lehet majd tudni – nyilatkozta kissé keserűen Csiszár Zoltán, az Érd játékosa.

Csiszár Zoltán (Fotó: Érdi VSE Facebook)

Hozzátette, hogy a szezon – ameddig tartott – jó volt, sok jó mérkőzést játszottak és nem érdemtelenül álltak az első helyen 19 forduló után. Évek óta remek közösség alakult ki Érden.

Petneházi: Kevés az esély, elválnak útjaink

– Nehezen éltem meg, mert egy pontra voltunk Csiszár Zoliéktól, ami azt jelenti, hogy nem jutottunk fel, de megértem, mert az egészség a legfontosabb. Lett volna elég időnk, hogy több pontot gyűjtsünk náluk. A visszalépések ellenére sok esélyét nem látom a feljutásnak, mert az MLSZ feltöltési szabályzata alapján a Szentlőrinc és a Tiszakécske is előbb kaphat felkérést. Persze ennek az igazságosságával lehetne vitatkozni, de ez a szabály jelenleg. Ami engem illet, nem hosszabbítjuk meg a szerződésemet az NB III-ra a Kerületnél, már beszéltünk a vezetőkkel, elválnak útjaink. Nem tudom még hova fogok menni, van időm, nem kapkodok. Szeretnék még magasabb osztályban játszani – nyilatkozta Petneházi Márk.

Petneházi Márk (j) (Fotó: III. Kerületi TVE Facebook)

A beszélgetésből két csalódott fiatalember keserű mondatai sejlettek ki, amire a pályán elért teljesítményük alapján nincs okuk. Sokszor a külső körülmények alakítják a dolgainkat, most is ez történt, aminek a neve: koronavírus.

Kiemelt kép: Érdi VSE Facebook

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.