- hirdetés -

Megnyílt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete. A 2020-as bevallásokat 2020. május 31-ig kell benyújtania az élelmiszerlánc szereplők többségének. Az országos járványhelyzetre tekintettel ugyanis – a Kormány rendelkezése alapján – a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében 2020. szeptember 30-ra módosul a határidő – írja honlapján a Nébih.

Már elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában. Azok, akik az idei évtől az önálló képviseleti joggal rendelkeznek, már meghatalmazás készítése nélkül is eljárhatnak cégük nevében. A díjbevallás beadási határideje 2020. május 31.

A díjbevallási folyamattal kapcsolatos segédlet, továbbá a témát érintő hasznos információk elérhetőek a Nébih honlapján. A hivatal azt javasolja az érintettek számára, hogy az ügyintézés első lépéseként mindenképp ellenőrizzék a rendszerben elérhető céges és meghatalmazotti adatokat, továbbá azt, hogy a bevallás benyújtását ne halasszák az utolsó pillanatra.

Kiemelték, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét 2020. július 31-ig kell majd rendezniük az érintetteknek, míg a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatok vállalatai esetében ezen határidő is 2020. szeptember 30-ra módosult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.