- hirdetés -

Pár nappal ezelőtt hosszabb interjút olvashattak az Oroscafé-n Bakos Bettinával, művésznevén Bettikával. Az orosházi születésű énekes ezúttal az elmúlt hónapokról, valamint rövid- és hosszabb távú terveiről mesélt.

– A kijárási korlátozás pont abban az időszakban következett be, mikor a saját zenekarommal, valamint a Bob és Bobék Orchestrával is a legfoglalkoztatottabbak vagyunk. Mindkét zenekarral többnyire verseket zenésítünk meg, járjuk az iskolákat és rendhagyó irodalomórákat is tartunk hagyományosan ebben az időszakban. Természetesen minden koncertünk elmaradt, de szerencsére már több előadásnak is megbeszéltük a lehetséges őszi pótlását – idézte fel a nem mindennapi időszakot.

Elmondta, saját zenekarával, a Bettika Quintettel nyáron is lett volna néhány koncertje, főként budapesti jazz klubokban, ezek megtartása egyelőre kérdéses. Bíznak benne, hogy a nyár végén már újra együtt lehetnek és érezhetik közönségük figyelmét. Az együttessel az utóbbi időben egyébként pár hónapja már nem a korábban megszokott időket élték, szaxofonosuk ugyanis Londonban tanul, így teljes létszámú koncertet csak az iskolai szünetekben tudtak adni.

Bízik benne, hogy nyár végén már újra együtt koncertezhet együttesével, a Bettika Quintettel (Fotó: Móricz Viola)

A rendkívüli helyzetet megelőzően ezért gyakran trióban vagy duóban lépett fel, előfordult olyan is, hogy vendégekkel egészült ki a zenekar.
– Úgy gondolom, semmi sem történik véletlenül. Egész életünkben mindannyian kivétel nélkül különböző nehézségekkel küzdünk, most viszont majdhogynem ugyanazt a terhet cipeli mindenki. Zenészként ez az időszak jó lehetőség arra, hogy megvizsgáljuk, hol vagyunk most az eredeti tervekhez képest, akár új perspektívák is nyílhatnak számunkra – mondta.

Számukra a hivatalos kijárási korlátozás alatt is nagy szerepet kapott az egyéni gyakorlás, számára ráadásul az egyetem is folytatódott távoktatásos formában. Elmesélte, a zenekar tagjaival kevésbé próbálkoztak az utóbbi időben elterjedt online videós megoldásokkal, inkább a személyes kontaktusban hisznek.

– Viszont addig sem tétlenkedünk, hiszen a zenekar lehetőséget kapott, hogy az „Én vagyok itt” különkiadásában, az „Én vagyok itthon”-ban szerepeljen, ezért kíváncsian várjuk a fejleményeket. Emellett a zenekar gitárosával, Dévényi Zoltánnal bejutottunk a Hangfoglalók döntőjébe, ami április 18-án lett volna. Mivel őszre csúszik, egy különleges otthon készített videoklippel készül minden döntős, amit a közösségi oldalakon lehet majd megtekinteni – tette hozzá.

Idővel szeretné szülővárosába is elhozni a Csukás István verseiből készült zenés darabokat (Fotó: Facebook)

Hosszabb távú tervei között szerepel többek közt, hogy szülővárosába is elhozza Csukás István felnőtt verseiből készült előadásukat, valamint rendhagyó irodalomórákat tartani Színész Bobbal (Bob és Bobék Orchestra). Nem tartja kizártnak, hogy ősztől újdonságokkal jelentkezzenek.

– Mindig akkor jönnek a jó ötletek, amikor egy ideig igazán megálltam és fellélegeztem. Minden a csendben érik meg. Néha pár pillanatig elképzelem, hogy milyen lesz újra igazából koncertezni, elmenni az egyetemi zenei gyakorlatra, megnézni egy színházi előadást vagy meghallgatni egy koncertet. A lényeg, hogy legyünk türelemmel, értékelve azt, amink van és megvárni, hogy ez az állapot, melyben lehetőségünk van megállni, szemlélődni egy kicsit, átalakuljon – foglalta össze.

Kiemelt kép forrása: Móricz Viola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.