- hirdetés -

Dominkó Zsolt életét a mezőgazdaság teszi ki, két évvel ezelőtt azonban egy új feladatkörbe is belevágott. A Try-Béta Kft. tulajdonosa és ügyvezetője az Orosházi Birkózó Egyesület elnöki pozícióját is ellátja, melyet igyekszik megfelelő módon, jó célt és irányt szabva betölteni.

– Az életem nagy részét a mezőgazdaság körül forog. Ez egy rendkívül nehéz vállalkozási forma, én úgy látom, ebbe születni kell, tanulni és kőkeményen csinálni. Én is igyekszem ezt bejárni és mivel ezt tanultam, ezt láttam, mind a szüleim, mind a nagyszüleim révén, úgy gondolom, ezt a munkát fogom folytatni az elkövetkező időszakban is – mesélte Dominkó Zsolt, a Try-Béta Kft. tulajdonosa.

Mint mondta, ez egy rendkívül összetett ágazat, amely semmilyen hibát nem enged meg, nagy önfegyelmet és odafigyelést igényel, melyre a hétköznapi életében is törekszik. Mind a családnevelésben, mind a kapcsolattartásban. Az önfegyelem ráadásul a sportban is elengedhetetlen tulajdonság, melyben szintén fontos pozíciót lát el. Két évvel ezelőtt kapta meg az Orosházi Birkózó Egyesület felkérését, a klub elnöki pozíciójára.

Élete nagy része a mezőgazdaság körül forog (Fotó: Palcsek István)

– Olyan vezetőt kerestek, aki összefogja a csapatot, megfelelő módon irányít, jó célt és irányt szolgál. Én magam is sportoltam korábban, az OKKSZK SE egyesületében karatéztam, ezért szerencsére nem indultam hátrányból rálátás és ismertségek kialakítása szempontjából. Úgy döntöttem, mindenképp érdemes kipróbálni – idézte fel.

Úgy gondolja, az elmúlt két év számot adott arról, hogy a birkózóegyesület alapkövének letétele óta fontos változásokon ment keresztül, sikeresen megszilárdítva a helyét a város sportegyesületei között.

– Mind a városvezetés támogatása, mind a klubvezetés szempontjából úgy érzem, megvan az egység. Azt gondolom, hosszú távú jövőképet tudunk felépíteni. Természetesen mindez nem jöhetne létre a szülők, gyermekek bizalma és az edzők munkája nélkül – tette hozzá.

Két feladatkörét nehéz összeegyeztetni, de örömmel csinálja (Fotó: Palcsek István)

Két feladatkörét nem mindig könnyű összeegyeztetni, de vallja, hogy mint az élet minden területén, ha valamit akar az ember, akkor meg tudja oldani. Sokszor kéri az edzők türelmét, de véleménye szerint megfelelő kommunikációval, csapatmunkával mindent meg tudnak oldani. Az elmúlt hónapok természetesen az Orosházi Birkózó Egyesület számára is új helyzetet teremtettek, melyhez igyekeztek minden erejükkel alkalmazkodni.

– Nyilván ez egy új szituáció volt, ami fizikailag ugyan nagymértékben visszavetette az egyesület lendületét, de a háttérben továbbra sem állt meg a munka. Volt időnk kicsit megállni és átgondolni a jövőképünket. Mivel az evangélikus iskolától bérlünk termet, így az ideiglenes bezárással nekünk is megszűntek az edzési lehetőségeink. Addig is igyekeztünk betartani a népegészségügyi előírásokat, majd ezt követően online edzések, beszélgetések segítségével is folyamatos kontaktban maradni a gyerekekkel – mondta.

Két éve tölti be az Orosházi Birkózó Egyesület elnöki posztját (Fotó: Palcsek István)

Bízik benne, hogy rövidesen ismét újrakezdődhetnek az edzések, így már nagyon várják az újra kidolgozott versenynaptárakat. Ugyan a 100 éves orosházi birkózás megünneplésére készült tavaszi rendezvények elmaradtak, de bíznak benne, hogy egy szeptember 13-ra tervezett verseny rendezésével mégis sikerül méltóképpen megemlékezni a jeles jubileumról, egyben második félévüket is megkezdve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.