- hirdetés -

Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme kérdőíves felméréssel támogatott, vérvételes szűrővizsgálatot indít a 14 éves és annál idősebb lakosok körében. Orosháza is bekerült a mintába, itt is szűréseket végeznek.

A Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem vállalta a feladatot, hogy feltérképezze az országban a koronavírus-fertőzés elterjedtségét.

Békés megyében a vizsgálatok május 10-én kezdődnek a megye több pontján véletlenszerűen kiválasztott állampolgárok bevonásával.

Orosháza is bekerült a vizsgált települések közé. A szűrés a Petőfi Művelődési központban lesz május 11-12-én.

Ez számos előnnyel jár, hiszen a kiválasztott helyi lakosok megtudhatják átestek-e már a fertőzésen, ezzel védve önmaga, családja és környezete biztonságát.

Dávid Zoltán polgármester Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy a következő napokban a Békés megyei Kormányhivatal egy munkatársa megbízólevél felmutatásával keresheti meg a kiválasztott orosháziakat annak érdekében, hogy a vizsgálat helyéről és időpontját tartalmazó küldeményt átadja.

A városvezető szerint rendkívül fontos, hogy a kiválasztott személyek részt vegyenek a szűrésen, hiszen ezzel is hozzájárulhatnak a vírus ellenszerének, gyógyítási, megelőzési lehetőségeinek felfedezéséhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.