- hirdetés -

Kunos Nikolett Orosháza belvárosában üzemelteti fodrászszalonját. A fiatal lány vállalkozása egy bő hónapot szünetelt a járvány miatt, ma azonban újra megnyitott. Niki a zárás ideje alatt sem volt kétségbeesve. Sőt azt mondja, jól esett neki egy kis pihenés.

– Egyéni döntés volt részemről, hogy bezártam. Márciusban indult el egy kezdeményezés Budapestről, arra kérték a szépségszalonokat, hogy a vírus megállításának érdekében zárjanak be. Én is így tettem, bár tudom, sokan végigdolgozták a márciust és áprilist is, hiszen nekünk, fodrászoknak a nyitvatartás engedélyezve volt – kezdte.

A fiatal fodrász azonban úgy gondolta, sokkal fontosabb ebben a helyzetben a biztonság, mint a pénz vagy a szép frizurák. Sőt pozitívumként élte meg, hogy egy kis kényszerpihenőre mehetett. Korábban, mint oly sokan, ő sem tudott nemet mondani, és nem számított neki, hogy sorozatosan 10-12 órát dolgozik.

– Nekem jól esett ez a pihenő. Be kellett magamnak vallanom, hogy el voltam már fáradva. Jó volt visszavonulni egy kicsit. Azért nem voltam tétlen ez idő alatt sem. A cég, melynek termékeit használom, a veszélyhelyzetben online tanfolyamot indított számunkra, amin részt vettem és veszek még egy darabig, így egyrészt felfrissítem a korábban szerzett tudásom, másrészt új ismereteket is szerzek – hangsúlyozta.

Kipihenten, feltöltődve tért vissza Niki az üzletbe (Fotó: Palcsek István)

Telefonon keresztül sokan kértek segítséget

Nikolett elmondta, szerdán értesült a hírről, hogy hétfőn kinyithat. A naptára már azelőtt betelt, mielőtt értesíthette volna törzsvendégeit.

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan kértek már időpontot. Hálás vagyok a vendégeimnek azért, amiért képesek voltak ilyen sokáig türelmesen várni. Persze volt, aki telefonon kért segítséget, és kaptam néhány olyan fotót is, amin az otthon elkészített frizurák szerepeltek. Őszintén szólva nem is lettek olyan rosszak ezek a házi megoldások – tette hozzá mosolyogva.

Niki úgy véli, a szolgáltatóipar, azon belül pedig a fodrászatok hamar visszatérnek majd a régi kerékvágásba. Az ő szakmájuk ugyanis olyan, amire mindig szükség van. Talán egy új ruhatárral lehet várni, de a haj folyamatosan nő, és az embereknek mindig viselniük kell azt.

– Még a főszezonnál is nagyobb főszezonra számítok. Fodrászra mindenkinek szüksége van. Azt hiszem, az elkövetkezendő hetekben még jobban be kell kapcsolnom a belső motort – emelte ki.

Jöhetnek a vendégek. Niki már várja az új kihívásokat. (Fotó: Palcsek István)

„A szakmám a szerelmem, és a hobbim a munkám”

A fodrász elmondta, a kiadásait tekintve bizonyos kedvezményekben részesül a járvány miatt. Bár a bérleti díját akkor is térítette, mikor teljesen zárva tartott, a vállalkozását azonban augusztusig nem kell fizetnie. Ez hatalmas segítség a számára. Niki telis-tele van új ötletekkel, és nagyon várja, hogy ismét alkothasson.

– A szakmám a szerelmem, és a hobbim a munkám. A mókuskerékből kiszálltam egy időre, visszavonultam, lecsendesedtem. Pár lépés távolságból tudtam tekinteni önmagamra, az életemre, és így képes voltam észrevenni azokat dolgokat, amiken változtatnom kell. Felépítettem magamban az új életemet, és döntöttem afelől, mi az, amit szeretnék ilyen formában folytatni, és mi az, amit nem. Kilencedik éve vagyok fodrász, és arra törekszem, hogy a kreativitásomat és a szakmám iránt érzett belülről jövő szeretetemet még nagyon sokáig megtartsam – zárta gondolatait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.