- hirdetés -

A Kossuth szakgimnázium is alkalmazkodott a rendkívüli körülményekhez és a virtuális térben köszöntötte végzőseit.

Hiába a rendkívüli helyzet, az üres épület ezúttal is a lépcsőfordulóban felállított csengő jelezte a ballagás kezdetét a Gyulai SzC Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Az elmúlt néhány hét alaposan átírta a mindennapokat, a rutinjainkat. A diákokat arra kényszerítette, hogy ne a megszokott rendben tanuljanak és ez talán akkor következett be, amikor a legnagyobb szükség van a pedagógusokra és a bátorító szavakra – ezekkel a gondolatokkal kezdte a beszédét Pörneki Attila igazgató az iskola falai között sétálva.

Az intézményvezető beszélt arról is, hogy a februári szalagavató idején még senki nem gondolt arra, hogy ilyen körülmények között kell majd érettségizniük, záróvizsgázniuk a tanulóiknak.

A szalagavatón még senki nem gondolta, hogy milyen kihívások várnak a végzősökre (Fotó: Palcsek István)

– Itt vagytok most nagy tervekkel, álmokkal, melyek megvalósításra várnak. Azt kívánom, – szüleitekkel együtt – mindenki az elképzelése szerint folytassa az életét. Az én ajánlásom az, hogy a vizsgák után tanuljatok tovább, mert a megszerzett tudást senki nem veheti el tőletek. Bővítsétek folyamatosan ismereteitek mind a magatok, mind a körülettetek lévők javáért – zárta beszédét az igazgató.

Ezután az osztályfőnökök következtek, mindannyian bátorító gondolatokkal igyekeztek erőt adni a közelgő vizsgához és útravalóval látták el őket, ami jól jöhet a nagybetűs életben.

– Két dolgot szeretnék tanácsolni. Az első az, hogy valósítsák meg álmaikat, merjenek álmodni és menjenek utánuk. A második, hogy bárki mondja azt önöknek, hogy nem képesek rá, ne higgyék el, mert bármit elérhetnek. Sok sikert a vizsgákhoz és az élethez – fogalmazott Mészáros Melinda a 2/14/A osztályfőnöke.

Az összeállítás végén az üres, borostyános udvaron az osztályok nevét viselő léggömbök magasba engedésével jelképezték a búcsúzást, majd a 172 végzős diák felsorolásával zárult a videó, amit teljes egészében alább tekinthető meg.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.