- hirdetés -

A második világháború és az 1956-os forradalom óta nem volt ilyen rendkívüli helyzet – fogalmazott Blahó János intézményvezető a videóban, amelyben a Táncsics gimnázium 87. generációjától búcsúzott.

A középiskolás évek egyik legnagyobb és legszebb ünnepe a ballagás, de a világjárvány számos tervünket felülírta – ezzel kezdte beszédét Blahó János a péntek este közzétett videóban.

Rendhagyó módon, a virtuális térben búcsúzott a Táncsics gimnázium érettségi előtt álló fiataloktól. A felvételeken a végzős osztályok tablóit mutatják be, mialatt az intézményvezető osztotta meg útravaló gondolatait.

– Ti mind a 156-an az iskola különös, történelmi nemzedékévé is váltatok, hiszen ilyen rendkívüli helyzet és vizsgáztatási körülmény az iskola történetében mindezidáig a második világháború és az 1956-os forradalom idején fordult elő. Ugyanakkor ez a helyzet nem szabad, hogy felülírhassa céljaitokat – fogalmazott az intézményvezető. Hozzátéve, hogy a most ballagó 87. generáció is csatlakozik ahhoz a 12 033 főhöz, akik a Táncsics gimnáziumban végeztek.

Ahogy mindig, most is egy életfilozófiai bölcsességgel bocsátotta útjára a diákokat, de hogy pontosan mit, az alábbi videóból kiderül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.