- hirdetés -

Birkózók, labdarúgók, egyetemisták – hogy mi a közös bennük? Önkéntesként segítik a Diákélelmezés munkáját.

Néhány nappal ezelőtt felhívást tett közzé az Orosházi Gyermek és Diákélelmezési Intézmény, hogy újabb önkénteseket keresnek. Korábban a Petőfi Művelődési Központ munkatársai végezték az ételszállítást, de most máshol kaptak feladatot. A pótlásuk hamar megoldódott. Vincze Tibor intézményvezető elmondta, hogy jelenleg négy új önkéntes szállítja ki az ételt az idősebbeknek.

– Civil szervezetek, sportegyesületek részéről azonnal jött a segítség. Múlt pénteken betanultak, hétfő óta pedig már élesben végzik a feladatukat. Azt látom, hogy élvezik a munkát és a visszajelzések alapján a lakosság is elégedett velük – sorolja az intézményvezető.

Fotó: Palcsek István

A kiszállítás előtti rakodás is jó hangulatban telt, erről többek között Páli Sándor az Orosházi Spartacus Birkózó Klub edzője gondoskodott. Az önkéntesnek állt rutinos szakember szerint ez a minimum amit megtehetnek ebben az időszakban.

– A város egyesületeként egyértelmű, hogy viszonozzuk a támogatását segítünk. Később csatlakoznak majd birkózóink is a közösségi szolgálaton belül, ahogy engedi az órarendjük – tette hozzá mosolyogva Páli Sándor.

Fotó: Palcsek István

Benkő József az Orosházi Retró Labdarúgó Egyesületet képviselve jelentkezett önkéntesnek. Mint mondta neki is van két idősebb hozzátartozója és tapasztalja, hogy a karantén miatt nehezebben oldják meg a mindennapokban felmerülő akadályokat, ezért szívesen csatlakozott.

Szerettem volna hasznosan eltölteni az időt – ezt már az egyetemista Benkő Tamás nyilatkozta az OrosCafénak. A fiatal tanulmányai mellett rendezvénytechnikában dolgozó vállalkozó, de a koronavírus-járvány miatt munka nincs ezen a területen. Rengeteg ideje felszabadult, amit a diákélelmezés önkénteseként hasznosít.

Fotó: Palcsek István

Vincze Tibor elmondta, hogy már további három fő is jelentkezett önkéntesnek, ők is bármikor beugranak segíteni ha szükség van rájuk. Az intézményvezető hozzátette, hogy a konyhán folyamatos a munka. A korábban kialakított munkarendben, osztott műszakban készítik az ételeket mintegy hatszáz fő számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.