- hirdetés -

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a mostani hétvégén kellett a legtöbbet intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt.

Minden eddiginél több, 1905 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozás szabályainak megsértése miatt a hétvégén – hangsúlyozta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a vasárnapi online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor ezredes úgy fogalmazott, hogy bár a vírus lassabban terjed, mint korábban gondolták, akkor sem lehetünk felelőtlenek és be kell tartani a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, valamint a polgármesterek által a hétvégére meghozott előírásokat.
Az ezredes elmondta azt is, hogy a meglátásuk szerint a polgármesterek eddig jól éltek a felhatalmazással, és olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek akadályozzák a járvány terjedését.

A tájékoztatón beszélt arról is, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy enyhítsenek a kijárási korlátozás szabályain, de csak megfontoltan, alapos előkészítés után, fokozatosan lehet az intézkedéseket bevezetni. Ezeket a járvány terjedésének ütemének, a fertőzöttek számának, a súlyos állapotban lévők számának, illetve az egészségügyi ellátórendszer tartalékkapacitásának figyelembe vételével tudják végrehajtani.

Az enyhítésre már az orosháziak szerint is szükség van, itt írtunk erről. Lakatos Tibor a tájékoztatón azonban hangsúlyozta, hogy a járvány nem múlt el csupán olyan ütemben halad, ami lehetővé teszi az enyhítések bevezetését.

Azzal kapcsolatban, hogy Békés megyében mennyi esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozás szabályait megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Amint válasz érkezik közzétesszük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.