- hirdetés -

Március közepe óta a koronavírus járvány miatt digitális távoktatást vezettek be az iskolákban. Az Orosházi Rotary Club ennek apropóján, április 24-én öt laptopot ajándékozott az Iskola Tanulóiért Alapítványnak.

Múlt héten egy District Grand pályázat keretében, a muzsikáló gyermekeket támogatta ajándék hangszerekkel az Orosházi Rotary Club, ezúttal pedig a március közepén bevezetett digitális távoktatásban szerettek volna segíteni a tanulóknak. Április 24-én ezért a Vasex Kft. tárgyalótermében öt laptopot ajándékoztak az Iskola Tanulóiért Alapítványnak.

Lászik Gábor, az Orosházi Rotary Club 2019-2020-as évének elnöke a vendégek köszöntését követően nyújtotta át az ajándékot Jámbor Rudolfnak, az alapítvány elnökének. Elmondta, még mindig vannak családok, ahol sajnos nem tudják biztosítani a gyermekeknek, hogy elektronikus úton tanulhassanak. Ezért nekik szeretnének segíteni abban, hogy biztosítva legyen számukra a lehetőség.

Ezúttal az Iskola Tanulóiért Alapítványt ajándékozta meg az Orosházi Rotary Club (Fotó: Palcsek István)

– Egy új világ kezdődött az iskolákban, ahol a diákságnak teljesen át kellett állnia az elektronikus úton történő tanulásra. Ebből adódóan sajnos a környezetünkben is vannak olyan diákok, akiknek nincs meg a lehetősége, hogy ilyen eszközökön keresztül kommunikáljanak az iskolájukkal és pedagógusaikkal. Bízunk benne, hogy így a családokon belül még többen kapnak segítséget a házi feladatok és az előírások teljesítéséhez – nyilatkozta Lászik Gábor.

A Rotary Club az ajándék mellett egyéves garanciát is vállalt az átadott eszközökért. Jámbor Rudolf, az Iskola Tanulóiért Alapítvány elnöke a diákok nevében is megköszönte a segítséget. Elmondta, a laptopok nemcsak a központi intézményhez, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolához kerülnek, arányosan lesznek szétosztva a tagintézmények tanulói közt.

5 család jutott laptophoz, elősegítve a gyermekeknek a digitális távoktatásban való részvételt (Fotó: Palcsek István)

– Nagyon hálásak vagyunk a Rotary Clubnak, hogy gondoltak ránk, hiszen a jelenlegi nehéz időszak több családban is komoly feladat elé állította mind a szülőket, mind a gyermekeket. Sokan papíralapon kapták meg a tanulnivalójukat, most azonban lehetőségünk nyílt arra, hogy 5 családot is megsegítsünk – mondta Jámbor Rudolf.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.