- hirdetés -

Trombitákkal, fuvolával és klarinéttal ajándékozta meg április 14-én a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványt az Orosházi Rotary Club. A kezdeményezésnek köszönhetően az alapítvány diákjai lehetőséget kaptak arra, hogy otthonról is tudjanak gyakorolni a jelenlegi rendkívüli helyzetben.

Egy District Grand pályázat keretében támogatta a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványt az Orosházi Rotary Club. Április 14-én, a Vasex Kft. tárgyalótermében adták át az ajándékokat, azt kívánva nekik, hogy a hangszereket használják egészséggel, rendeltetésszerűen. A szervezet egy Prodiga klarinéttel, egy Trevor J. James alapmodell fuvolával, valamint három Bach trombitával (egy 650-es és két 655-ös darabbal) lepte meg az alapítványt.

A Rotary Club nevében, az orosházi szervezet jelenlegi elnöke Lászik Gábor adta át az ajándékozó levelet és a hangszereket (Fotó: Palcsek István)

– Az elmúlt időszakban Gellértegyházán szerveztünk nemzetközi gyermektábort és ennek megfelelően a későbbiekben is szerettünk volna a gyermekek mellett maradni. A projekt még októberben vette kezdetét, a hangszereket 2000 amerikai dollár értékében vásároltuk. Ennek egyik felét a Districtől kaptuk meg – ismertette a részleteket Lászik Gábor, az Orosházi Rotary Club 2019-2020-as évének elnöke.

Hozzátette, idén februárban már tizenötödik alkalommal rendezték meg a hagyományos Rotary Bált. A rendezvény bevételi forrása ezúttal a hangszerek összegének másik felét biztosította. Horváthné Kriczki Zita, a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány elnöke hálásan köszönte meg a diákok nevében is a nagylelkű felajánlást.

Trombitával, fuvolával és klarinéttal gazdagodtak a muzsikáló gyermekek (Fotó: Placsek István)

– Ez nagyon sokat jelent, nagyon örülünk neki, elvégre több olyan tanítványunk van, akiknek nincs hangszere. Így egyrészt tudunk nekik adni az alapítványon keresztül, másrészt otthonról is tudnak gyakorolni a jelenlegi rendkívüli helyzetben – nyilatkozta Horváthné Kriczki Zita.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.