- hirdetés -

A női birkózó válogatott keret tagjáról, az orosházi Szél Annáról legutóbb önkéntes karanténja idején adtunk hírt. Azóta beállt nála is a „fenntartó üzemmód”.

– A külföldi edzőtábor utáni önkéntes karantén rég letelt, szerencsére egyikünk sem lett beteg. Azóta elég egyformák a napok, amiket azzal töltök, hogy megpróbálom szinten tartani magamat. Erőnlétileg és mentálisan egyaránt. minden délelőtt van iskola. Távoktatás, de részt kell venni rajta. Ami a birkózást illeti, heti két edzés van, amit az edzőnk tart meg – természetesen online – azon kívül minden nap magamtól edzek. Igyekszem feltalálni magam. Ez legfőképp futás, itthoni torna, fekvőtámasz és a többi. Ezen kívül ahol lakom nem messze van egy park, ami be van rendezve különböző tornaszerekkel, egy szabadtéri edzőterem. Itt is előfordulok szinte minden nap. Tolózkodom, húzódzkodom, padra ugrálok meg minden, amit ki tudok találni -mesél mostani mindennapjairól Szél Anna.

Szél Anna otthon próbálja megőrizni erőnlétét és jókedvét (Fotó: Szél Anna)

Mint elmondta, nagyon hiányzik neki a birkózás, az edzés, a barátok társasága. Ez utóbbit illetőleg remélhetőleg némi változás következik be hamarosan.
– Nemrég beszéltem telefonon a szövetségi kapitányunkkal, aki elmondta, talán május elejétől el lehet kezdeni a közös edzést a központunkban. Birkózni még akkor sem, csak a konditermet használhatjuk. Az „A” keret tagjain elvégzik a vírus tesztet és utána meg lehet kezdeni az edzéseket. Rossz, hogy a technikai rész kimarad, de ahhoz ember, ellenfél kell és ugye nem találkozhatunk senkivel. Biztos fura lesz majd egyszer, ha újra birkózhatunk is – teszi hozzá az orosházi kiválóság.

A versenyekről még senki, semmit nem tud. Egyszer-egyszer hallani lehet, hogy ezt megtartják, azt megtartják, de aztán semmi változás. Az egyetlen biztos a bizonytalanság, az élsportolók azonban erősek és ezt a nehéz időszakot is át fogják vészelni. Reméljük minél rövidebb lesz és nekünk szurkolóknak is sikerül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.