- hirdetés -

A koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott intézkedések és rendeletek az ország szinte minden vállalkozására hatással vannak. A szentetornyai Ficsor Zoltán aranykoszorús cukrászmester számára sem könnyű ez az időszak.

A méltán híres szentetornyai Ficsor Cukrászdában töretlenül, bár nem a megszokott intenzitással folyik a munka, egymás után készülnek a már jól ismert sütemények. Azonban csak 15 óráig vásárolhatnak belőle a vendégek, a hatályos kormányrendelet értelmében ugyanis ebben az időpontban be kell zárni az üzleteket.
– Bár vásárlóink nagy százaléka 15 óra után érkezett hozzánk, nagyjából ez a napi vásárlóink kétharmadát jelenti, már kezdik elfogadni az új nyitvatartást, a délelőtti órákban egyre többen érkeznek hozzánk, de észre lehet venni a forgalom visszaesését – nyilatkozta lapunknak a cukrászmester.

(Fotó: Palcsek István)

Elmondta, minden rendeletnek eleget téve, a szükséges és előírt higiéniai szabályok betartása mellett dolgoztak eddig is, így a veszélyhelyzet miatt meghatározott fertőtlenítési és tisztasági előírások nem hoztak nagy változást a kulissza mögött folyó munkák terén. A Dél-Békés Mentőcsoport által a cukrászatnak adományozott fertőtlenítőszer a cukrászműhelyben is nagy szolgálatot tesz.
– A vendéglátásban elengedhetetlen, hogy megfelelő higiéniai környezetben végezzük a munkánkat, ahogy most, úgy azelőtt is kiemelt figyelmet fordítottunk a fertőtlenítésre, a tisztaságra és mindent az előírásoknak megfelelően tettünk és teszünk – nyilatkozta.

Ahogy mindenkinek, így Ficsor Zolinak is egy teljesen új helyzetben kell helytállnia. Mint mondta: 34 éve kezdtem, azóta ilyen még nem volt. A veszélyhelyzet következtében a céges rendezvényekre leadott rendelések elmaradnak, illetve a lakodalmakat áthelyezték más időpontra, de nem adja fel, hiszen a mindennapok vásárlóközönsége számára ugyanazt a minőséget kell nyújtani, amihez eddig is mindenki hozzászokott. Az munkahelyek megőrzését kiemelten fontosnak tartja, ezért a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben sem válik meg egyetlen kollégájától sem.

– Amíg nekem munkám lesz, addig minden kollégámnak lesz munkája, nem szűnik meg egy munkahely sem. Szerencsére azért van mit tenni, de valóban nehéz időszak ez számunkra. Mindent megteszünk, hogy a vásárlóink ne szenvedjenek hiányt – zárta a beszélgetést Ficsor Zoltán.

Hozzátette, nincs megállás, a munka folyamatos. Az ünnepek alatt az üzlet is megújult, új gépsor került a cukrászdába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.