- hirdetés -

Miszlai Sándor gyógy- és sportmasszőr több mint húsz esztendeje a sport szolgálatára kötelezte el magát.

A kezdetek

– A masszázs az 1990-es évek közepén még nem örvendett ekkora kultusznak, mint napjainkban.  Azoknak a sportoló barátaimnak, akiknek épp váll-, vagy derékfájdalmuk volt, próbáltam egy kis átmozgatással, masszírozással segíteni. Éreztem magamban, hogy érdekel a „masszázs iskola”, így Szegedre jelentkeztem képzésre, amelyet 1999-ben sikeresen elvégeztem.

Friss végzettséggel a mélyvízbe

– Egy válogató után az NB1-es Agro SE női kézilabdacsapat gyúrója lettem. A kispadról néztem és szurkoltam éveken keresztül az orosházi kézilabdás lányoknak. Felejthetetlen évek voltak számomra, 2001 júniusában sajnos feloszlott az Agro SE. Ezután kerültem a Gyopárosi gyógyfürdőbe, mint masszőr, ahol csodálatos élményekkel gazdagodtam. Rengeteg emlék és barátság köt ehhez a munkahelyhez, egészen 2005 szeptemberéig dolgoztam itt. Tíz évig a Rákóczi focicsapat gyúrója is voltam. Egy nagyon jó közösség tagja lehettem. Fantasztikus sportolókkal, edzőkkel, vezetőkkel, szponzorokkal hozott össze a sors. A közönségről nem is beszélve, még ma is a fülemben cseng a „Ki nem szurkol, nem telepi hej-hej…!” rigmus. A labdajátékokon túl fightereket is masszíroztam. Ez egy külön szerelem. Zsiga Zsolt vitt bele ebbe a világba. Dolgoztam 24 órás karateversenyen, számtalan sportcsarnoki viadalon, a Bajnok utcai edzőteremben, K1-küzdelmek helyszínén. Varga Balázzsal Splitben versenyeztünk, és több ezer szurkoló között mi ketten énekeltük a ringben a magyar himnuszt. Orosházán a sportcsarnokban 2006. május 27-én a Ring Urai elnevezésű profi nehézsúlyú magyar bajnoki low-kick címmérkőzés szintén Varga Balázzsal felemelő érzés volt számomra, a ringsegédjeként vettem ki a részem az estből. Ebben az időszakban sajátítottam el, hogyan kell a bokszkesztyű alá felrakni profi módon a bandázst. Ezt is tudnia kell egy sportmasszőrnek. Imádtam ezt a korszakot is! Később, 2010 áprilisában képzett Kinesio Tape terapeauta lettem. Ezzel a modern rögzítéstechnikával is tudok segíteni a sportban és a sporton kívül is.

Sok emberrel, különböző személyiséggel dolgoztam együtt az évek során. Egyiküket azonban szeretném kiemelni, ő Kvasznovszky József. Mentalitása, ereje, a nyerni akarása hihetetlenül pozitívan hatott rám.

Miszlai Sándor

Világbajnokok a gyúrópadon

– A két évtized alatt rengeteg sportolót átgyúrtam, a leghíresebb volt a sorban kétség kívül a világbajnok német futballválogatott csapatkapitánya, Lothar Matthäus. Ő egy orosházi gálameccs alkalmával feküdt a kezem alá. A gyúrás után csak annyit mondott: „Massage Professional!” Húsz éve munkámmal szponzorálom a világbajnok búvárúszónkat, Károlyi Csillát, de Böczögő Dorinát is segíthettem a felkészülésben, illetve Jova Levente előtt is az ajtóm mindig nyitva van, ha erre jár.

A sport a munkája és a hobbija egyaránt

– A kilencvenes évek elején magam is sportoltam. Kipróbáltam az úszást, hobbi szinten kispályás fociztam és az edzőtermeknek is rendszeres látogatója voltam. Nagy szerelmem a feleségem mellett a motorozás, a kerékpározás, a koncertek és a gasztronómia.

S hogy mi az ars poeticám? Egy masszőrnek ugyanazzal a tudással, hittel, szeretettel kell dolgoznia egy sportolón is, mint egy orvoson, vagy egy ügyvéden, vagy egy munkásemberen. A klienseim a főnökeim, ők a munkaadóim. Napjainkban sajnos a világjárvány beárnyékolja az életünket, de hiszem és tudom, hogy ez is „elmúlik”. Kedves barátaim, orosháziak, maradjatok otthon!

Másik szenvedélye a motorozás

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.