- hirdetés -

Életének 53. évében április 21-én, súlyos betegségben elhunyt Miszlai Sándor sport- és gyógymasszőr.

Miszlai Sándor, vagy ahogy sokan ismerték, Sanyimasszőr negyedszázada kötelezte el magát a sport szolgálatára. Maga is sportolt. Úszott, egy időben focizott és az edzőtermeknek is rendszeres látogatója volt. Elmondása szerint nagy szerelme, egyben felesége, Vivien mellett a motorozás, a kerékpározás, a koncertek jelentették számára az életet és az ehhez kapcsolódó gasztronómia. Mindenhova párjával kelt útra.

1985-ben, Szentetornyán fejezte be általános iskolai tanulmányait. Ezután Békéscsabán szerzett élelmiszereladói és hentes végzettséget. 1999-ben Szegeden sikeres masszőrvizsgát tett. Egy válogató után került sportmasszőrként az NB I-es Agro SE női kézilabda csapatához. Az egyesület megszűnése után, 2001-2005 között a gyopárosi gyógyfürdőben dolgozott. Párhuzamosan tíz éven keresztül gyúrta a rákóczitelepi focistákat, majd az Orosháza FC labdarúgóit.

2010-ben képzett Kinesio Tape terapeauta lett. A több, mint két évtized alatt rengeteg sportolót gyúrt. A leghíresebb volt a sorban a világbajnok német futballválogatott csapatkapitánya, Lothar Matthäus. Büszkén emlegette, hogy számos orosházi élsportolót segített a felkészülésben, így Károlyi Csillát, Böczögő Dorinát, Jova Leventét. Ars poeticájaként úgy vélte, hogy egy masszőrnek ugyanazzal a tudással, hittel, szeretettel kell dolgoznia egy sportolón is, mint egy orvoson, vagy egy ügyvéden, vagy egy munkásemberen. „A klienseim a főnökeim, ők a munkaadóim” – vallotta.

A sors kegyetlen volt hozzá, nagyon rövid időt adott számára, hogy élvezze a hobbiját, ami egyben a munkája volt.

Búcsúzik minden orosházi sportember, viszlát, Sanyi!

Miszlai Sándor temetése április 27-én, szombaton 11 órakor lesz az Alvégi temetőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.