- hirdetés -

A dohányboltokat nem érintette a délután háromig tartó nyitvatartás korlátozás, azonban az új kormányrendelet alapján ezen üzletek is bezárnak ebben az időpontban. Az elmúlt hetekben jelentős árumozgás történt a trafikokban, az Országos Dohányboltellátó Kft-hez (ODBE) beérkező rendelések is növekedtek.

A szokásosnál nagyobb árut kell leszállítania az ODBE-nek a Nemzeti Dohányboltokba, az otthon töltött idő alatt többet füstölnek a magyarok. Megkeresésünkre az ellátótól megtudtuk, ugyanilyen növekedés figyelhető meg az ország minden pontján. Az elmúlt hetekben a dohányboltok részéről érkező megrendelések jelentősen meghaladták az ilyenkor szokásos mennyiséget, naponta ez átlagosan 26 százalékot jelent. Az elmúlt napokat figyelembe véve azonban azt nyilatkozták, hogy a kezdeti megugrás után csökkenés várható, a számokon már érezhető a javulás, hamarosan vissza áll minden a régi kerékvágásba.

Hozzátették, a vásárlóknak nem kell tartaniuk attól, hogy készlethiány lépne fel, az ODBE raktárai mind munkaerő, mind termékek szempontjából probléma nélkül működnek, a cég továbbra is fennakadás nélkül látja el az alapellátást végző hazai trafikokat, ahogyan tette ezt a nemrégen tapasztalt, pánikszerű felvásárlásokkor is.

A dohányboltok nyitvatartását eddig nem korlátozták, azonban az új kormányrendelet értelmében a trafikoknak is be kell zárniuk délután háromkor. Mivel dohánytermékeken kívül több egyéb termék is megtalálható a kínáltban, mint üdítők, kávé, szeszes italok és egyéb kiegészítők, a trafikokban többen fordulnak meg 15 óra után. Az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján a szigorításról úgy nyilatkoztak, a dohányboltok gyűjtő hellyé váltak, ezért volt szükség a változtatásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.