- hirdetés -

Az állattartó telepeken a különböző járványok elleni védelem az egyik legkiemeltebben kezelendő feladat. Ehhez nyújt segítséget a Nagy István agrárminiszter által, a hó elején bejelentett új pályázati lehetőség.

Folyamatosan napirenden van Magyarországon is a sertéspestis és a madárinfluenza. Ezért is időszerű és fontos a minisztérium segítsége.

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – adta hírül az agrárminisztérium.

Nagyon fontos, hogy meg tudjuk védeni őket a járványoktól (Fotó: nepszava.hu)

Az új, „Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” elnevezésű felhívás célja a különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenési kockázatának csökkentése, különböző technológiai alkalmazások beszerzésének és kiépítésének támogatásával. Ennek keretében támogathatók például a járványvédelemhez kapcsolódó, építéssel járó beruházások, valamint építéssel nem járó, a járványvédelemhez kapcsolódó eszközök, gépek beszerzései is.

A 2 milliárd forintos keretösszegű pályázatnak köszönhetően az egyes egyéni és kollektív beruházások is maximum 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak, a regionális besorolástól függően 40-50 százalékos támogatási intenzitás mellett. A fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.

A Vidékfejlesztési Program pályázatára 2020. április 27. napjától 2022. április 26. napjáig nyújthatók be a támogatási kérelmek. Az első értékelési szakasz 2020. május 11-ig tart.

(Kiemelt kép: agrarszektor.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.