- hirdetés -

Hetek választják el a középiskolai végzős diákokat az érettségitől. Késmárki Kata és Tömösközi Panna is készülnek. Mindketten hangsúlyozták, a bizonytalanság a legrosszabb a jelenlegi helyzetben.

A vírus a diákok mindennapjait felkavarta, a digitális oktatásra való átállás komoly kihívás elé állította a fiatalokat is. Különösen azokat, akik az érettségi vizsgára készülnek, ami nagy hatással van későbbi életükre is.

– Megpróbálunk nem összeomlani. Kettősen élem meg a helyzetet: egyrészről örülök, hogy a családommal lehetek és magam oszthatom be az időmet. Másrészt nem érzem biztos alapokon a felkészülést, mintha napi szinten bejárnánk az iskolába – osztotta meg gondolatait Tömösközi Panna.

Egy másik végzős, Késmárki Kata már arról számolt be, hogy minden tananyaggal végeztek, több érettségi tantárgyból már az ismétléssel is jól álltak. A fiatal végzős szerint ebben a helyzetben egyénileg sokkal többet kell nyújtaniuk a sikeres felkészülés érdekében.

– A tanáraink segítőkészek, minden tőlük telhetőt megtesznek. Napi szinten tartjuk velük a kapcsolatot, folyamatosan feladatokkal látnak el bennünket. A matek egy kissé nehezebb, de itt is a tanárnő videók segítségével adja át az anyagot – sorolta Kata.

Fejlemények az érettségivel kapcsolatban

Az érettségivel kapcsolatban sokáig rengeteg kérdőjel volt, amit több ezer társukkal együtt nehezen viselt a két táncsicsos végzős is. Az Operatív Törzs április 9-ei sajtótájékoztatóján végre kiderült néhány részlet is a vizsgákkal kapcsolatban. Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár jelentette be az idei érettségik megvalósításának várható módját. Azt javasolták, hogy ebben az évben csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg.

Kata és Panna sem tudja még eldönteni, hogy a javaslatban elhangzottak az érettségire készülő diákság számára könnyebbséget, vagy nehézséget jelent.

– Érthető, hogy rövidíteni kell a vizsgákon. Így az írásbelin sokkal jobban oda kell figyelnünk ha igazán jó eredményt akarunk elérni, hiszen nem lesz lehetőségünk szóbelin javítani – mondta Panna.

– Bízok benne hogy a vizsgák könnyebbek lesznek hiszen a szóbeli pontokat elveszítjük. Remélem, hogy úgy lesz minden megoldva, hogy számunkra a legkedvezőbb legyen – tette hozzá bizakodva Késmárki Kata.

A mai tájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg arra készülnek, május 4-én elkezdik a vizsgákat. A javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kabinet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.