- hirdetés -

Már az első napon a vártnál nagyobb érdeklődés övezte a Dél-Békés Mentőcsoport újabb kezdeményezését. A több száz érdeklődő több mint 2000 liter fertőtlenítőszert és ezernél is több maszkot vihetett haza teljesen ingyen.

Személyenként tíz liter fertőtlenítőszert és maszkokat is oszt ingyen a DBMCS – erről kedden tettek közzé felhívást saját Facebook-oldalukon. Az akciójuk szerdán indult és már most hatalmas volt az érdeklődés, több százan álltak sorban Mezőkovácsházán.

Fotó: Palcsek István

A szükséges dokumentációk és nyilatkozatok kitöltése és átadása után a lakosok által hozott edényzeteket töltötték teli a mentőcsoport önkéntesei.

A fertőtlenítőszerek és maszkok kiadásánál a kijárási korlátozás szabályait is figyelembe vették. Ez alapján 10 órától délig a 65 év felettiek, déltől két óráig pedig a 65 év alattiak vehették fel a személyenként négy darab maszkot és a 10 liter fertőtlenítőszert.

Fotó: Palcsek István

Április 8-án több mint 2000 liter fertőtlenítőszert és több mint 1000 maszkot osztottak ki a mentőcsoport önkéntesei.

A Dél-Békés Mentőcsoport felhívta a figyelmet, hogy a jövőben is – minden munkanapon – biztosítják a térség lakosságának a koronavírus-járvány megfékezéséhez szükséges eszközöket, szereket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.