- hirdetés -

Az Operatív Törzs április 6-ai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jó idő beköszöntével a lakosság a közterületeken, nyilvános helyeken nagyobb számban jelennek meg, megszegve a kijárási korlátozás szabályait.

Kiss Róbert alezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, hogy a korlátozás bevezetése óta 4292 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 3102 alkalommal figyelmeztetés, 532 esetben helyszíni bírságon 648 esetben pedig feljelentés született. Leginkább Budapesten kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy mik a tapasztalatok a megyében és Orosházán. Feuerwerker Béla sajtószóvíviőtől megtudtuk, hogy településekre lebontva nem tudnak adatokkal szolgálni.

A megyére vonatkozóan elmondta, hogy kijárási korlátozással összefüggésben 31 esetben intézkedtek a rendőrök. Ezek közül három helyszíni bírsággal, míg 28 figyelmeztetéssel zárult, szabálysértési feljelentés nem volt.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy április 8-án hozzák nyilvánosságra, hogy a kijárási korlátozást fenntartják jelenlegi formájában, enyhítik vagy esetleg tovább szigorítják.

A kiemelt kép illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.