- hirdetés -

A hulladékudvarok működése már szünetel, így a zöldhulladék és a veszélyes hulladék átvétele is. A nagy tavaszi lomtalanítás pedig valószínűleg elmarad.

Március 23-tól a hulladékudvarok működése határozatlan ideig szünetel – olvasható a dareh.hu oldalán. Erre az időre azt kérik a lakosoktól, otthon gyűjtsék az ilyen típusú hulladékokat, és azokat csak a szüneteltetés után vigyék ki a gyűjtőudvarokba.

Az intézkedés csak a kihelyezett gyűjtőpontos zöldhulladék gyűjtést érinti. A házhoz menő lakossági zöldhulladék gyűjtést a társaság továbbra is folyamatosan ellátja, a zöldhulladékot elszállítja. Kérik azonban az ingatlanhasználókat, hogy a járvány terjedésének megelőzése érdekében a gyűjtőedényeket, – valamint azt a helyiséget, ahol azokat tárolják – a kirakás előtt, illetve az ürítést követően is minden alkalommal fertőtlenítsék.

Az április 15-től meghirdetett lomtalanítások határozatlan ideig szünetelnek, így a városunkban májusra tervezett is nagy valószínűséggel elmarad. Holopné Dr. Sztrein Beáta, a DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. cégvezető, általános igazgatója elmondta, remélik, hogy az őszi, szeptemberre tervezett lomtalanítás már megvalósul Orosházán.

A szelektív szigeteket sokan nem funkciójuknak megfelelően használják

(Fotó: Rajki Judit)

Változás van emellett a szelektív szigetek tekintetében is, azokat ugyanis a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. helyett a jövőben a DAREH fogja kezelni. Holopné Dr. Sztrein Beáta elmondta, sajnos nagyon sokan helytelenül használják a szigeteket. A DAREH bázis egyrészt felül fogja vizsgálni azt, valóban szükség van-e ilyen nagy darabszámban a városban kihelyezett szelektív szigetekre, másrészt arra is próbál majd megoldást találni, hogy ne kerüljön az egyes hulladékgyűjtőkbe olyan szemét, aminek nem ott lenne a helye.
A cégvezető hozzátette, más településeken azt tapasztalták, hogy a szelektív szigetek megszüntetése, és a kizárólag háztartásokban található sárga kukák használata sokkal célravezetőbb, hiszen ezeket valóban funkciójuknak megfelelően használják a lakosok.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.