- hirdetés -

Országszerte 623-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Békés megyében egyelőre 4 embernél mutatták ki a fertőzést. Továbbra is mindenkitől azt kérik, hogy legyen elővigyázatos és körültekintő.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amivel 623-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős krónikus beteg, de a gyógyultak száma is emelkedett, 43 főre.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, ilyenkor közösségekben, személyes érintkezés útján is terjed a fertőzés, országszerte bárhol bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított fertőzötteknél is jó eséllyel magasabb lehet a tényleges vírushordozók száma.

Hazánkban 623-ra nőtt a fertőzöttek száma, Békés megyében a legfrissebb adatok szerint 4-en vannak (Fotó: koronavirus.gov.hu)

A koronavírussal kapcsolatos koronavirus.gov.hu oldalon továbbra is arra hívják fel a figyelmet, hogy az idősek, diákok, külföldről hazatérők és aki teheti, maradjon otthon. A portál egy térképet is közölt, ahol megyékre bontva tájékozódhatunk a fertőzöttek számáról.

A legtöbben továbbra is Budapesten, illetve Pest megyében laknak, ezen kívül továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Győr-Moson-Sopron megye a legjobban érintett.

Békés megyében az eddigi adatokhoz képest egyfős emelkedés történt, már 4-en vannak megyénkben beazonosított fertőzöttek. A szomszédos megyék esetében Csongrád megyében 23, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 8, míg Hajdú-Bihar megyében eddig 11 fertőzöttet diagnosztizáltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.