- hirdetés -

Az MTI-nek címzett közleményében jelezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a kormány nem hosszabbította meg a tanévet.

Mint kiderült, nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, a távoktatásban tanuló diákoknak és tanáraiknak így lehetőségük lesz egy kis pihenésre. A tárca szerint az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy a minősítéssel és tanfelügyelettel kapcsolatos, még folyamatban lévő eljárásokat viszont a 2020/2021-es tanévre halasztják.

Az átütemezésről valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesít majd az Oktatási Hivatal.
– A halasztás többek közt a gyakornokok májusban esedékes minősítését is érinti, melynek az új időpontja várhatóan ősszel lesz, így semmilyen joghátrányuk nem keletkezik – jelezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közleményben az ország összes pedagógusának megköszönték az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, mellyel lehetővé tették a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást.

A távoktatásról szóló korábbi, két héttel ezelőtti sorozatunkban a Székács József Evangélikus Iskola, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az Eötvös József Katolikus Iskola mutatta be, számukra hogyan történt az átállás. A Kodolányi János Egyetem szintén pozitívan nyilatkozott az átállásról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.