- hirdetés -

Több mint négyszáz liter fertőtlenítőszert felhasználva fertőtlenítették Orosháza utcáit. A Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) az április 2-ai munkában is résztvevő Dávid Zoltán polgármester kérésére végezte el a feladatot.

A csoport önkéntesei Orosházán is vállalták a város utcáinak fertőtlenítését. Legutóbb Mezőkovácsházán végeztek hasonló munkát. A Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a résztvevők április 2-án az esti órákban, ahol mindenki megkapta a szükséges védőfelszerelést: maszkokat, kesztyűket, védőruhát és a biztonságos munkavégzéshez szükséges munkavédelmi oktatás sem maradt el.

– Dávid Zoltán polgármester keresett meg minket, hogy ha tehetjük Orosháza utcáin is segítsünk a járvány elleni védekezésben. A mai estén 25 önkéntes segítségével elvégezzük a fertőtlenítést – tájékoztatta az OrosCafét Fejes Róbertné, a DBMCS elnöke.

Az elnöktől megtudtuk, hogy több mint 400 liter fertőtlenítőszer segítségével köztereket, buszmegállókat, padokat, kukákat, telefonfülkéket, korlátokat, illetve a piaci standokat is lefújták, de Gyopárosfürdőn és környékén is elvégezték a fertőtlenítést. Valahol gépi permetezővel és több helyen kézi permetező segítségével látták el a feladatot annak érdekében, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet.

A kijárási korlátozásnak köszönhetően már kevesebben tartózkodnak az utcákon, de vannak akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Az ő biztonságuk érdekében szükséges a köztereken található felületek fertőtlenítése. A munkából Dávid Zoltán polgármester és Bojtor István alpolgármester is kivették a részüket.

Fotó: Palcsek István

– Most nem az íróasztal mögül, hanem az utcákon tehetjük a legtöbbet azért, hogy megfékezzük a járványt. Ha kell a piacra megyek ki és hazaküldöm az időseket a saját biztonságuk miatt, de ha szükséges az utcákat járva fertőtlenítek. Hiszem, hogy a védekezés csak úgy lehet eredményes, ha összefogunk – fogalmazott Dávid Zoltán, megköszönve a Dél-Békés Mentőcsoport segítségét.

A DBMCS nem most először segít ha a helyzet úgy kívánja, az évek során többször bizonyították, hogy ilyen helyzetekben is helytállnak. Többek között évekkel ezelőtt az Orosházát letaroló viharok után keletkezett károk felszámolásában is tevékenyen részt vettek.

A most kialakult veszélyhelyzetben is elsők között reagáltak. Már nem csak a térségből, hanem a megye több településéről Békéscsabától kezdve Gyuláig mindenhonnan érkezik felkérés. Fejes Róbertné hangsúlyozta, akinek csak tudnak segítséget nyújtanak, csak látogassák meg a www.segitunkdelbekes.hu weboldalt, ahol jelezhetik feléjük az igényt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.