- hirdetés -

Március 28-án lépett életbe a kormány rendelete, mely szerint reggel 9 és déli 12 óra között csak a 65 évnél idősebb korosztály vásárolhat. Ezt a háromórás időtartamot kivéve, a nyitvatartási időn belül intézheti a bevásárlást minden egyéb korosztály. Farkas Ferencet és Seben Lajost a korlátozásról kérdeztük, valamint arról, hogyan vészelik át a jelenlegi időszakot.

– Én 71 éves vagyok, így engem is érint a szabály, hogy 9 és 12 óra között intézzem a dolgaimat. Sokan fel vannak ugyan háborodva, hogy miért a nyugdíjasoknak kell ekkor, de nekem személy szerint mindegy, úgy gondolom, hogy a tömeget kell követni. Megoldható így a dolog, én természetesen beállok abba a rendbe, ami van. A vásárlásokat meg tudom oldani ebben az időközben, már a postán is jártam, természetesen betartva minden, a helyzettel járó előírást – mesélte Farkas Ferenc.

Farkas Ferenc szerint meg lehet oldani az előírtakat, a munkája szempontjából sem hátráltatja a rendelet (Fotó: Palcsek István)

Elmondta, a munkája szempontjából nem okoznak gondot neki a korlátozások, hiszen otthonról dolgozik, német és angol nyelvű ajánlatokat és megrendeléseket készít, mellyel a környékbeli vállalatok bízzák meg. Seben Lajos is hasonló véleményen van, hiszen mivel a járvány megfékezése a cél, úgy érzi mindenkinek el kell fogadnia a korlátozást.

– Olyan rendelet még nem született Magyarországon, amit mindenki jó szívvel elfogadott volna. Nyilván nekem is okoznak a korlátozások kisebb nehézségeket, de elfogadom. Ebben az időszakban egy kisebb élelmiszerboltba járok, a szupermarketeket mostanában kihagyjuk az életünkből. Minden vásárláshoz viszek saját kosarat otthonról, nem veszem kézbe a bolti kosarat, ezzel is csökkentve a fertőzésveszély esélyét – mesélte.

Seben Lajos óvatosan, körültekintően végzi a bevásárlásokat (Fotó: Palcsek István)

Mint mondta, azok közé tartozik, akik dolgoznak, ami így egy kis problémát okoz. Szerencsére, mivel nem kötött munkaidőben kell bemennie az üveggyárba, így mindig akkor oldja meg, amikor alig-alig találkozik emberekkel, ezzel is leszűkítve a kontaktusokat. Családtagjaira is nyugodt szívvel támaszkodhat, akik szintén felajánlották nekik segítségüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.