- hirdetés -

Ma reggelre országosan ötszáz fölé emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és újabb négy halálos áldozatot követelt a járvány. A kormányzati kommunikációs oldalon egy újdonság is megjelent, mostantól térképen is közlik, melyik megyében hány igazolt beteg található.

A legfrissebb adatok szerint tegnap 39-cel nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, így már 525 főt tartanak nyilván. A koronavírus portál tájékoztatása szerint a négy halálos áldozat mindegyike krónikus betegséggel is küzdött. Egy 67 illetve egy 86 éves nő, valamint egy 61 és egy 91 éves férfi hunytak el. Velük 20-ra emelkedett a hazai áldozatok száma, ugyanakkor 40-re a gyógyultaké.

A portál egy térképet is közölt, amely megyékre lebontva tájékoztat a fertőzöttek számáról. A legtöbben közülük Budapesten, illetve Pest megyében élnek, összesen 304-en. Vidéken Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a leginkább érintett. Békés megyében mindössze 3 regisztrált fertőzött él, a szomszédos Csongrád azonban már nem tartozik a sereghajtók közé, ott 17 embert tartanak nyilván.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Az oldalon három további interaktív térkép is rendelkezésre áll. Ezekből kettőn az egészségügyi intézményekre, háziorvosi rendelőkre, a karantén alá vont intézményekre, lezárt területekre lehet rákeresni, egyen pedig a vírus világszintű terjedése követhető nyomon.

A térkép megjelenése előtt az operatív törzs felhívta a figyelmet, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma az 525-nek többszöröse is lehet. Mivel a csoportos megbetegedések szakaszában tartunk, ezért továbbra is fontos a higiéniai és egyéb ajánlások, valamint a kijárási korlátozás betartása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.