- hirdetés -

Két hete indult el országszerte a távoktatás, az orosházi általános- és középiskolák pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy eszközökkel is tudják támogatni azokat, akik kérik. Ez mind a diákság, mind a pedagógusok között előfordult.

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola március 14-15-én mérte fel az igényeket. Tájékoztatójukban elmondták, hogy a diákokon kívül pedagógusoknak és szülőknek is kellett digitális eszköz a tantermen kívüli digitális oktatáshoz, melyet március 16-án már el is vittek.
– Együttesen 11 darab laptopot, 4 darab tabletet és 2 asztali gépet kölcsönöztünk. A szülők tudják, hogy kérhetnek, csak az osztályfőnökök felé kell jelezniük – írta beszámolójában az iskola.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda esetében eddig a pedagógusoknak 4, míg a diákoknak 5 laptopot adtak, utóbbi esetben azonban még 3 tanuló jelezte igényét. A Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola közleményében leírta, hogy eddig nem merült fel hasonló igény. Néhány laptop természetesen a rendelkezésükre áll, ha szükséges, de azokat elsősorban a szakmai vizsgára készülő szakiskolás tanulóknak fogják biztosítani.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolától a későbbiekben kapunk választ.

A középiskolák közül a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tájékoztatása szerint intézményük tanulóinál gördülékenyen sikerült megoldani eddig a digitális oktatást, mindenben támogatva, segítve őket a tananyagok otthoni elsajátításában. A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium esetében sem volt eddig igény az ilyen típusú segítségre.

A Táncsics Mihály Gimnázium diákjai közül négyen kértek és kaptak számítógépet a digitális tanrend teljesítése érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.