- hirdetés -

A fiatal orosházi versenyző a sikerek után a poklot is megjárva bizakodva várja az újabb kihívásokat.

Két éve adtunk számot arról, hogy Zanócz Noel köbcentit váltott, már 85 ccm-es motorral versenyez. A fiatal orosházi sportolót nem zavarta a váltás, továbbra is sikert sikerre halmoz: 2019-ben megnyerte a horvát-szlovén nyílt nemzeti bajnokságot, majd az osztrák nemzeti junior bajnokságot. Augusztus végén Németországban nyert futamot. Az elmúlt nyár legnagyobb sikerét a franciaországi Mx Master Kids világversenyt jelentette számára, ahol 85 köbcentis kategóriában abszolút győztes lett.

A télen egy szardíniai edzőtáborban vett részt, majd elindult Olaszországban egy Nemzetközi Supermarecross versenyen, melynek két fordulója után vezeti a bajnokságot, majd idehaza egy edzésen súlyos balesetet szenvedett.

– Gyálon motocross edzésem volt, ahol egy ugrón elestem, nagyon rosszul érkeztem, zúzódott a májam, két hetet töltöttem a Heim Pál Gyermekkórházban. Mára már nem érzek semmit sem a sérülésemből, de még a motorozással várnom kell. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub segítségével sikeres erőnléti felkészülésen vettem részt. Pillanatnyilag otthonomban készülök. Kerékpározok, kötelet mászok, köredzéseket végzek, focizok a húgommal. A koronavírus miatt az olasz versenyek folytatása bizonytalan, mint a többi hazai és külföldi rendezvényé is. Nagyon várom, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba – nyilatkozta bizakodva a 13 éves ifjú bajnok.

Átmenetileg kerékpárra cserélte a motort, így erősít otthon (Fotó: család)

Noel hozzátette, a rehabilitációs edzések mellett a digitális oktatás akadályait is próbálja leküzdeni, melyben sokat segít tanára, Vargáné Gyömrei Anita.

Kiemelt kép: Zsolbox Photo

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.