- hirdetés -

Jelentette be Dávid Zoltán a szerdától életbe lépő változást.

A tanítási szünetek alatti munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekednek majd Orosháza helyi járatai, erről hozott határozatot Dávid Zoltán polgármester. A korlátozás legfeljebb a veszélyhelyzet megszűnését követő egy hónap utolsó napjáig lesz érvényben a városban.

A Volánbusz Zrt. kommunikációs osztályától megtudtuk, a helyközi járatokon is változás lép életbe. Az országos, regionális és elővárosi járatok a tanítási szünet alatt érvényes menetrend szerint közlekednek majd szintén március 25-től. Kiemelték, a menetrendi tájékoztatókon a munkanapokon vagy a tanszünetben munkanapokon indulási időpontokat kell nézni.

A járványügyi helyzetre való tekintettel egymás után születnek az utasok és a vállalt alkalmazottainak egészségmegóvását célzó rendkívüli intézkedések. A mai naptól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás, a buszvezetőknél tiket nem váltható, ahogy a járművek első ajtaján történő felszállás is megszűnik. Ennek értelmében az utas okos telefonja segítségével, a Közlekedési Mobiljegy applikáción keresztül tudja megváltani jegyét.

Azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.