- hirdetés -

Új, a jelenlegi helyzetben is megoldható edzésmódszert talált ki a fiatal aerobikosoknak és a mozgás iránt otthonról is érdeklődőknek Németh-Csiki Rebeka.

– Miután kiderült, hogy bezárják az iskolákat, arra gondoltunk, hogy segítünk a gyerekek szüleinek, hogy amíg ők elmennek bevásárolni, tartunk játékos órákat, természetesen nagyon odafigyelve a fertőtlenítésre. Hétfőn viszont már egyre nagyobb volt Orosházán is az ijedtség, kijött a kormányrendelet, ezért úgy döntöttem, semmilyen csoportos edzést nem tartunk – mesélte.

Edzőtársával azonban úgy érezte, hogy nem hagyhatják cserben azokat a sportolóikat és szüleiket, akik évek óta beléjük fektették a bizalmukat. Ezért kitalálták, hogy online, élő bejelentkezéseken keresztül tartják meg az edzéseket, olyan gyakorlatokkal, melyet a kisebbek, a nagyobbak és a felnőttek is meg tudnak csinálni.

Jelenleg nincsenek csoportos foglalkozások, de az edzések nem állnak meg (Fotó: Palcsek István)

– Az első alkalommal még sok kis hibát ejtettünk, de úgy érzem, idővel belejövünk. Nagyon meglepődtünk, hogy már az első bejelentkezés során ilyen sokan edzettek velünk és rengetegen kérték, hogy még több ilyen élő bejelentkezés legyen. Tudjuk, hogy nehéz lekötni a gyerekeket, mert ilyen helyzet még nem volt. Az újdonság ereje hat rájuk – számolt be Németh-Csiki Rebeka.

Mint mondta, több iskolai tanár is megkereste már őket, hogy testnevelés óra gyanánt az ő foglalkozásaikat fogják javasolni a gyerekeknek, ezért igyekeznek napról napra új feladatokkal felkészülni, több sportág gyakorlatát is beleszőni az órákba. Céljuk, hogy az elkövetkező hetek alatt ne unják meg se a gyerekek, se a felnőttek az órákat.

Élő bejelentkezéseken keresztül tartják az edzéseket Németh-Csiki Rebekáék (Fotó: Rosta Tibor)

– Egyelőre Pap Zsófi, edzőkollégám minden nap jön hozzánk, így közösen jelentkezünk be. Ha valamilyen úton-módon Zsófi már nem jöhet át hozzánk, akkor felváltva fogunk bejelentkezni. Tervben van az is, hogy a versenycsapatainkat külön videós hívás során keressük, és úgy tartunk nekik speciális, számukra írt edzést – tette hozzá a vezetőedző.

Elmondta, nagyon izgalmas időszakot élnek meg, igyekeznek tanulni, fejlődni és hálásak azért, hogy a technikának köszönhetően mégis meg tudják tartani a foglalkozásokat.
– Mivel mindkettőnk számára fontos a sport, szeretnénk, hogy minél többen együtt, egy időben mozoghassunk és ne csak a telefont nyomkodjuk. Élőben a Rebi Fitness nyitott oldalán tudnak velünk hetente többször edzeni – árulta el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.