- hirdetés -

A hétvégén a Szent István Patika látja el Orosházán a patikaügyeleti feladatokat. Arra kérnek mindenkit, ügyeletben csak azok menjenek, akiknek sürgősen szükségük van a gyógyszerre, a szokásos gyógyszereit mindenki próbálja meg kiváltani szombat délutánig.

– Az lenne a kérésünk, hogy mivel szombaton egy óráig az összes patika nyitva van a városban, azok, akiknek a szokásos gyógyszerei kellenek, váltsák ki addig. Utána az ügyelet során csak azok jöjjenek, akiknek sürgősen szükségük van a gyógyszerre – mondta Volencsikné dr. Fazekas Anikó, a Szent István Patika vezetője.

Hozzátette, a folyamatos gyógyszerellátás természetesen nem áll meg a szombati (13-20 óra között) és a vasárnapi (7:30 és 20 óra között) időszakban sem, de csak korlátozott mennyiségben rendelhetnek gyógyszert, ráadásul az ügyelet során a kistérséget is el kell látniuk. Az ügyelet ráadásul mindig extra fogyást jelent, különösen az antibiotikumok és lázcsillapítók tekintetében.

– Mindent megteszünk az ellátás érdekében, de be vagyunk határolva. Ezért kérünk mindenkit, hogy ne az ügyeleti időben akarja kiváltani például a hagyományos vérnyomáscsökkentőjét. Ezt mindenki tegye meg szombat délutánig, természetesen addig hozzánk is jöhet. A szombat délutáni és a vasárnapi időpontokban csak azok jöjjenek a patikába, akiknek feltétlenül szükséges vagy az ügyeletről jöttek – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.