- hirdetés -

Ideiglenes megoldásként a nemrég átadott munkásszállón biztosított szálláslehetőséget a város önkormányzata az Orosházi Kórház dolgozóinak.

Hat konténerből álló ideiglenes vizsgálót létesítettek az Orosházi Kórház udvarán azonnali határidővel. A legfeljebb 6 millió forint összegű létesítmény az orosházi önkormányzat 2020. évi költségvetésének tartalékkerete általi terhére valósult meg. A polgármester felhatalmazta az Orosházi Kórház vezetőjét, hogy az ideiglenes konténervizsgálók megvalósítása érdekében tegye meg a város nevében a szükséges intézkedéseket.

– Fontosnak tartom, hogy az orosházi vagy az ide érkező betegeket ezekben a helyiségekben vizsgálhassák meg, onnan irányítva tovább őket az intézmény sürgősségi egységeibe. Ezen kívül – ha fokozódik a helyzet – egy ideiglenes, kórházon kívüli szálláshely kialakítása miatt keresett meg engem dr. Duray Gergő főigazgató – nyilatkozta Dávid Zoltán, polgármester.

Dávid Zoltán polgármester mutatta be a munkásszálló szobáit a kórház vezetőségének (Fotó: Palcsek István)

Hozzátette, erre a megoldásra nagy szüksége volt az intézménynek, hiszen fennállhat az a helyzet, hogy az elsősorban nem Orosházán élő orvosok és ápolók a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy haza tudnak menni családjukhoz, ráadásul fennállhat az a veszély, hogy a kórházban potenciális fertőzöttekkel találkoznak. Ezzel az intézkedéssel saját szeretteiket tudják megvédeni. A város vezetése ezért a nemrég átadott munkásszállót ajánlotta fel a kórház részére.

Március 20-án a polgármester személyesen mutatta meg dr. Duray Gergőnek a működési engedélyét a napokban megkapó munkásszállót, közösen járták be az intézmény szobáit.
– Szeretnénk továbbra is segíteni a kórház munkáját, akik minden idejükkel és erejükkel a koronavírus terjedésének megállításán dolgoznak – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.