- hirdetés -

Orosháza Város Polgármestere Dávid Zoltán dönt az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kezelésében lévő önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek tekintetében.

A döntés meghozatala napjától a veszélyhelyzet megszüntetését követő hónap utolsó napjáig, a folyamatban lévő kilakoltatásokat felfüggeszti, illetve új kilakoltatás nem rendelhető el. A Zrt. által a bérleti szerződések nem mondhatóak fel, az időközben lejáró bérleti szerződések minden további intézkedés nélkül meghosszabbodnak, valamint a Zrt. által a bérleti díj összege a bérlő(k) hátrányára nem módosíthatóak. 

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kezelésében lévő Vásárcsarnok és piac tekintetében utasítja a Zrt. vezérigazgatóját, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel haladéktalanul vizsgálja felül az ingatlan üzemeltetésének módját és tegye meg a járványügyi helyzetnek megfelelő szükséges intézkedéseket. 

Jelen határozatot a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében hozta meg  Dávid Zoltán polgármester.

Végrehajtásért Benkő Ferenc vezérigazgató és Dr. Mészáros Erzsébet irodavezető a felelős a hatáskörükbe tartozó intézkedések megtételéért, melynek határideje azonnali.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.