- hirdetés -

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre tekintettel a hónap végén két hétre leáll a Linamar Hungary Zrt. Több lépcsős akciótervet dolgoztak ki munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

Békés megye legnagyobb munkáltatója, a Linamar Hungary Zrt. már hetekkel ezelőtt lépéseket tett a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A vállalat menedzsmentje az Egészségügyi Világszervezet, valamint a nemzeti és helyi hatóságok ajánlásait figyelembe véve többlépcsős akciótervet dolgozott ki munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

  • Fokozott higiénés intézkedéseket vezettek be, törekedtek a személyes érintkezések elkerülésére, illetve minimalizálására.
  • Ezen felül korlátozták a külföldi látogatók belépését a telephelyeikre egyúttal a munkatársaik sem utazhattak határon kívülre.
  • Szigorították szabályaikat az áruszállítást lebonyolító személyzetre vonatkozólag is.
  • A vírus magyarországi megjelenése óta érintésmentes lázmérőkkel ellenőrzik a munkavállalóik testhőmérsékletét, lázas állapotban a telephelyre lépni tilos.
  • Gondoltak az iskolabezárások miatt, gyermekeikkel otthon maradó kollégáikra is, számukra szabadságot engedélyeztek.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a Linamar Hungary munkavállalói körében koronavírus miatti fertőzöttségéről jelen pillanatban nincs információjuk egyik telephelyükön sem.

Leállásra kényszerülnek

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott uniós tagállami, és helyi kormányzati intézkedések miatt várhatóan alapanyag ellátási problémák lesznek, ezen felül a vevőik részéről is a megrendelések átmeneti csökkenésére számítanak.

Mindez azt jelenti ,hogy a közeljövőben működésük részleges, illetve teljes felfüggesztésére kell felkészülniük – olvasható a közleményben.

A jelenleg elérhető információk alapján, várhatóan március 30-tól két hét időtartamra leállítják a termelést mindhárom telephelyükön.

Megtudtuk, hogy a leállást a jogszabályokban meghatározott előírások figyelembe vételével munkaidőkeret, valamint az éves szabadság terhére tervezik megvalósítani, így ez idő alatt egy munkavállalójuk sem marad fizetés nélkül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.