- hirdetés -

Jelenleg mindennél fontosabb a koronavírus terjedésének lassítása, az óvintézkedések is ezt hivatottak elérni. A betegség leginkább az idősebb korosztályra veszélyes, mégis sokan közülük nem veszik elég komolyan. Dávid Zoltán polgármester Facebook-oldalán hozzájuk szólt.

– Azt tapasztalom, sokan nem értik, nem akarják érteni, mi is történik éppen. Tudom, végre itt a jó idő, ki lehetne mozdulni, és most mégis azt kérik Önöktől, hogy ne tegyék. Tudom, úgy tűnik, felesleges ez a nagy óvatoskodás. De kérem, higgyék el, hogy nem az! Az ország az elmúlt napokban mondhatni leállt. Az óvodák, iskolák bezártak, sok munkahely leállt, vagy csökkentett üzemmódban termel. Vállalkozások roppan(hat)nak bele ebbe a leállásba, emberek veszíthetik el a munkájukat. De meghozzák ezt az áldozatot az aktív dolgozók, a gazdasági szféra Önökért! Az Önök élete a tét! Mindent azért teszünk, hogy Önök túlélhessék ezt az őrületet, amikor ideér. Mert ideér, ne kételkedjenek – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

A posztban továbbá az is olvasható, hogy az egészségügyben, élelmiszeriparban dolgozók – ellenben az idősebb korosztállyal – nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. A városvezető hálás nekik, hogy a „frontvonalban helyt állnak értünk”.

– A szépkorúak élvezzék a jó időt a kertben, erkélyen és fogadják el a fiatalok segítségét. Majd ők kiváltják a receptet, megveszik a kenyeret. Önök kemény munkával felépítették ezt a várost, hálásak vagyunk érte és most viszonozhatjuk, segítünk ezekben a rendkívüli időkben. De kérem, fogadják el a segítséget és maradjanak otthon, ne játszanak az életükkel, ne hagyják, hogy az áldozat, amit most hozunk Önökért, kárba vesszen…– zárta szavait Dávid Zoltán.

Az eredeti poszt itt olvasható:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.