- hirdetés -

Azok számára, akik rendszeresen szednek gyógyszereket és azokat nem tudják maguknak kiváltani, az alábbiakat tanácsolja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Egymás után születnek kormányrendeletek, melyek a koronavírus-fertőzés megakadályozását célozzák. A gyógyszertárakban már bárki kiválthatja bárki gyógyszereit, mindössze a beteg TAJ számára és a kiváltó személy személyigazolványára van szükség. Ez nagy könnyebbséget jelent azok számára, akik koruknál fogva vagy más okból kifolyólag nem tudják maguknak elintézni a szükséges gyógykészítmények felíratását és kiváltását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt tanácsolja, hogy az érintettek ilyen esetben telefonon keresztül kérjék háziorvosukat, hogy a rendszeresen szedett medicinákat írja fel. Az e-receptnek köszönhetően ezek az úgynevezett felhőbe kerülnek, így az ország bármely gyógyszertárában hozzá lehet férni. Ezután kérjék meg hozzátartozójukat, jó ismerősüket vagy bárkit, akiben maradéktalanul megbíznak, hogy váltsa ki ezeket a gyógyszereket.

A kiváltó személynek mindenképp rendelkeznie kell a beteg TAJ számával, valamint saját személyazonosító igazolványára, útlevelére.

Ne feledjék, a gyógyszertárakban egyszerre csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány kiszolgáló pult van, a többiek az üzleten kívül, legalább egy méteres távolságban várakozzanak egymástól!

(Fotó: Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.